תינוק בן 11 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 11 חודשים
    נטלי
    04/11/2009

שלום רב:
    בני הקטן הוא תינוק מקסים חייכן וחברותי אולם יש משהו שאינני בטוחה איך ואם להתמודד איתו:
    פתאום באמצע משחק כשמשהו לא מוצא חן בעיניו הוא מתעצבן. ממש נהיה אדום בפנים וזורק עצמו לריצפה והוא נותן לי (גם לאחרים אך בעיקר לי) מכות בראש ובפנים. אני אומרת לו לא אסור ואז הוא שם עליי ראש כאילו מצטער.
    ברור לי שהוא לא מודע ובטח שלא עושה בכוונה אך בכל זאת.. מה לדעתך עליי לעשות- להתעלם בגלל גילו המאוד צעיר או להסביר לו שאסור?
    ובכלל.. באיזה גיל צריך להתחיל לחנך ולשים גבולות?
    אציין שנתפתחותו היא תקינה לגילו.
    תודה רבה
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 11 חודשים

סמדר ריינר
    04/11/2009

שלום נטלי,
    זה נשמע שאת שמה גבולות אבל זה לא עוזר. כלומר צריך עוד משהו מעבר לגבולות, למשל לעזור לו מילולית להכיל את הקושי והתסכול שקורים לו. התגובה האלימה זה כרגע הכי היחיד שיש לו וכדאי לאפשר ו עוד כלים, כמו להגיד לו - רצית לקבל את זה, זה מכעיס, עוד מעט נוכל לקחת צעצוע אחר... צריך גם לחבר אותו למה קרה לו בפנים ("זה מכעיס, זה עצוב, רצית גם, זה לא פייר) וגם לתת לו פיתרון - לחכות, מצוא תחליף וכו'. אם אנחנו רק אוסרים עיו את הדרך שהוא מכיר ולא נותנים משהו חלופי הוא נשאר בלי ביטוי למורת הרוח שלו ובלי כלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו