שקרים של ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרים של ילדים
    חנה
    04/11/2009

שלו, אני אמא לילד בן חמש (בינואר יהיה בן חמש). עד לשנה"ל זו הוא היה במשפחתון שבו היו 15 ילדים והשנה עבר לגן עירוני שיש בו 33 ילדים.
    מאז שבני נכנס לגן אני מקבלת הרבה תלונות עליו מהגננת- היא טענת שהוא מרביץ ואני מכירה את בני כילד עדין שכלל לא מרביץ... היא טוענת גם שבני משקר הרבה וכשמרביץ או זורק חול מולה הוא ישר אומר שזה לא הוא... היא אומרת גם שבני לא מבין את משמעות המילה שקר וקשה לה עם הדבר הזה

לגבי השקר אני יכולה להבין כי בבית אני שמה לב שהוא מסתיר ממני דברים ומתרץ את דבריו בתחכום רב... אני לא יודעת איך להתמודד עם השקר, ואיך לחנך ילד לומר אמת...
    אודה לך אם תייעצי לי איך לשוחח איתו ואיך לפעול כשהוא משקר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקרים של ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים של ילדים

סמדר ריינר
    04/11/2009

שלום חנה,
    לילד שלך לוקח כנראה זמן להסתגל לגן גדול יותר ובעיקר הוא נראה מרגיש שאין לו כלים של "גדולים" כלומר הוא מרגיש קטן וחסר אונים מול מציאות מורכבת ועושה קיצורי דרך כדי להתכחש לחוסר האונים שלו - מרביץ ומייפה את המציאות כרצונו. אין טעם לכעוס עליו, כי הוא לא משקר בכוונה לפגוע והרבה ילדים בגילו עדיין לא מבינים מה המשמעות של שקר. מה שכן צריך לעשות זה לתת לו כלים חלופיים להתמודדות עם תסכולי החיים והמציאות. להסביר לו אחרי כל מקרה שטבעי שהוא ירגיש/קנאה/עצב/כעס כשהוא לא מצליח משהו או כשלא הבין או אם פגעו בו, בפעם הבאה אפשר לעשות משהו אחר, להסביר לו מה, עד שלאט לאט הוא לא יצטרך להשתמש בדרכים האלה כדי להתמודד עם העולם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חנה
    06/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו