עקשנות בגיל 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עקשנות בגיל 5
    אביבית
    19/09/2007

שלום רב,

בתי בת ה-5 אינה מבינה את המילה לא. אם אני אומרת לה על משהו שאני לא מרשה, היא לא מרפה עד שמקבלת את מבוקשה.
    היום היא החליטה ללכת לגן עם נעלי אצבע ולא עזר שום דבר. אני מרגישה שאין שום דבר שמרתיע אותה או גורם לה להקשיב לי.
    אני אובדת עצות, כיצד אפשר לגרום לה להקשיב לי?

אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות בגיל 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקשנות

שרון באומל
    20/09/2007

שלום אביבית
    כדאי לחושב על מערך של הצבת גבולות. ראשית, לחשוב יחד עם בן הזוג על דברים אשר לגביהם חשוב לכם להציב את הגבולות ועל דברים אחרים - עימם "אפשר לחיות". לאחר מכן, בשעת רוגע, להסביר לילדה על הגבול החדש. לדוגמא: "אני ואבא החלטנו שאת לא יכולה ללכת לגן עם נעלי אצבע בגלל שזה לא בריא לרגל ואת יכולה ליפול". לצפות את הניסיונות שלה להתמרדות ורצון להשיג את שלה, ולעמוד בכך. אם הגבול כולל סנקציה - לעמוד בכך. בנוסף - לתת לה אופציות אחרות. בדוגמא שלהלן: "את כבר יכולה להכין לעצמך את הכפכפים ליד הדלת לרגע שתחזרי מהגן/ יכולה לבחור לעצמך את הבגדים אשר מתאימים לנעליים שאת לובשת לגן" או כל אופציה אחרת. בעיקרון, הצבת גבולות צריכה לכלול את שלושת המרכיבים של ראציונאל המעובר לילדה, עקביות ומתן אופציות.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לתגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו