בני מרביץ לכל הילדים בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני מרביץ לכל הילדים בגן
    אמא מודאגת
    04/11/2009

שלום בני בן 4 ומספטמבר הוא בגן עירייה (לפני זה בגנים פרטיים). מתחילת השנה הוא החל להכות את הילדים בגן
    לחטוף להם צעצועים, לנשוך לדחוף וכל מה שמה שלא נראה לו הוא ישר שולף את הידיים.
    הגננת סיפרה לי על כך בתחילת השנה ודיברנו איתו וזה פחת בהרבה.
    לאחרונה זה חזר אבל ממש זה ניהיה גרוע, הילדים ממש חוזרים פצועים הביתה, כמה הורים התקשרו
    אלי ואת מתארת לעצמך איך הרגשתי רע אם כך!!!!
    מה שמוזר שבבית הוא ממש ילד טוב ועוזר ומקשיב לי ולבעלי ומשחק עם אחיו בן ה-7 חודשים.
    שאחיו נולד הוא קינא מאוד ועברה עליו תקופה לא קלה וזה עבר.
    אבל אני רואה שבמידה והוא נפגש אם אחיינים שלו הוא גם קצת מציק ומרביץ להם לפעמים.
    בגן זה ממש על הפנים כבר, הגננת אמרה שהיא תתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן.
    בינתיים מה עלי לעשות? אני מסבירה המון שאסור להרביץ ונראה שהוא מבין את זה ולמחרת הכל חוזר חלילה.
    שאחיו נולד הוא קינא מאוד ועברה עליו תקופה לא קלה וזה עבר לא נראה לי שזה בגלל קנאות.
    אני מפחדת שהוא ינודה ע"י הילדים ושאף אחד לא ירצה לשחק איתו יותר לא בגן ולא אחה"צ.
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני מרביץ לכל הילדים בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמרביץ

סמדר ריינר
    04/11/2009

שלום לאמא המודאגת.
    כאשר ילד מוציא את ההתנהגויות הקשות שלו בגן ולא בבית זה לא סימן טוב. בדרך כלל כולנו מעידיפים להתנהג בחוץ יפה ובבית אנחנו מרשים לעצמנו להתפרק. קצת לא הגיוני,שהקנאה באחיו עברה לו, ילדים מקנאים באחים שלהם, נקודה. אבל ייתכן שהיא מתבטאת כרגע רק בחוץ. יכול להיות שהמסר שהועבר בבית הוא שקנאה זה לא טוב, ושהילד הבין מזה גם אם לא התכוונתם שיפסיקו לאהוב אותו אם הוא לא יעזור ויפסיק לקנא. אז בבית הוא עושה הכל כדי שתהיו מרוצים. עדיין הכעס שלו הוא עצום, והוא מעדיף להוציא אותו בחוץ ולשמור על האהבה של הבית, כי הבית זה הכי חשוב. אם ההשערה שלי נכונה, כדאי שתדברו איתו על כך שזה טבעי לקנא, אבל לא צריך להרביץ, גם לו מגיע לפעמים פינוק כמו לאחיו, ובסדר וטבעי לרצות להיות לפעמים, באופן זמני ילד קטן או ילד יחיד. כדאי להקדיש לו זמן לבד איתכם בלי אחיו לפעמים ולא לדרוש ממנו כל הזמן לוותר ולהיות גדול ועוזר. רק חלק מהזמן.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו