גמילה מחיתולים - אובדת עצות!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים - אובדת עצות!!
    סיגל
    04/11/2009

בני הבכור בן שנתיים וחצי, מגיל שנתיים אנו מנסים גמילה, שלא הלכה כ"כ חלק. אני די מכה על חטא, כי לא ביררתי מספיק לגבי גמילה ופשוט נגררתי אחרי הגננת בפעוטון. כיום בני ללא חיתול ביום ועם חיתול בלילה. יש לו בעיית הרטבה נוראית במשך היום. אני אפרט: אין הוא מציין לבדו שיש לו פיפי/קקי, תמיד צריך לשאול אותו ולמצוא דרכים יצירתיות לקחת אותו לשירותים, אם לא שאלת - הוא פספס וזה עלול לקרות הרבה מאוד פעמים ביום. לפני כחודש וחצי ילדתי את בתי, אחותו הקטנה. אבל ההתנהגות שלו הייתה קיימת גם לפני כן. אני מנסה להבין האם זו רגרסיה או שהוא פשוט גמול בצורה די מעוותת. האם להחזיר אותו לחיתול ולחכות שהוא ירצה לבד ללכת לשירותים, האם להמשיך בגמילה? אני לא יודעת מה לעשות!! האם ההתנהגות זה דרך למשוך תשומת לב או שבאמת הילד לא נגמל כמו שצריך? אני מבינה שהמצב כרגע לא טוב השאלה שלי היא איך מתקנים אותו? איך ממשיכים מכאן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום סיגל.
    שלום סיגל, לא ברור מהתאור שלך האם זו רגרסיה או גמילה שלא הצליחה כי לא ציינת האם היה פרק זמן שבו היה גמול באמת וזה הצליח.
    בכל אופן נשמע שאת מאוד לחוצה, ובלחץ זה בטח לא הולך.
    גם לא ברור מה זאת אומרת שצריך לקחת אותו בדרכים יצירתיות לשירותים? האם הוא מתנגד? באיזה דרכים יצירתיות אתם משתמשים? האם זה קורה בבית או רק בגן?
    בקיצור הפרטים לא כל כך ברורים, הדבר היחיד שאני יכולה להגיד בשבל הזה הוא שקודם כל כדאי להרגע. הלחץ רק מחמיר את הענין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה להבהיר את עצמי- גמילה מחיתולים

סיגל
    05/11/2009

ראשית, תודה על הענותך. לא הייתה תקופה ארוכה בה בני היה גמול בהצלחה. יישנם ימים בהם הוא מבקש לבד ללכת לשירותים וימים בהם הוא לא מפסיק לעשות בתחתונים. הדרכים היצירתיות לצערי הלכו והתפתחו מ" אם תעשה פיפי בשירותים תקבל הפתעה" שבד"כ ההפתעה היא ממתק, ל"מי מגיע ראשון לשירותים?" בקטע תחרותי למדי, כי הוא צועק כל הדרך לאסלה "אני מנצח אני מנצח" . פעמים אחרות שבהן הוא נשאל בפשטות " יש לך פיפי?" הוא עונה בשלילה ולאחר מס' דקות עושה במכנסיו. אם ננסה לקחת אותו לשירותים בלי שירצה ישנם הרבה בכי וכעס מסביב. ישנן פעמים בהן הוא אכן משתף פעולה יפה, מרגיש בוגר ואפילו משווה את עצמו לאביו בגאווה. אני אכן נשמעת לחוצה משום שאני די בקיאה בתחום הפסיכולוגיה, ואני מבועתת מהמחשבה שעכשיו אני עושה דברים לא טובים שיהיו לרעתו של בני בעתיד, כל מיני קבעונות בשלבים מסויימים והתפתחות נפשית לקויה. אני ממש רוצה לעשות סדר בבלגן, אני קוראת הרבה בנושא הגמילה ולצערי לא עשיתי זאת לפני כן. אבל אף אחד לא כותב על מה עושים במצב כזה, לכן פניתי אלייך. אודה לך אם תעני לי בשנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום סיגל,
    תרשי לי לחדש לך שכל ההורים, כולל הפסיכולוגים עושים כל הזמן נזקים לילדים שלהם, מי שלא עושה לא טועה. ושוב הלחץ לא עוזר.
    נראה שהילד השיג יכולת לשלוט בפיפי. לא ברור לי מה קורה בגן, האם גם שם קורות לו תאונות? האם זה מפריע לו? האם ילדים אחרים מתייחסים לזה?
    יכול להיות שיש בבית תחושה של כוננות ספיגה, תרתי משמע, סביב העניין הזה?
    נראה לי שיכול להיות שלילד שלכם יש תחושת כח עליכם מרוב שאתם מחכים לפיפי שלו. אולי כדאי לנסות להניח לזה לתקופה, ולתת לו התייחסות סביב דברים אחרים, יכול להיות שבלי ששמתם לב, עיקר התקשורת שלכם עם הילד לאחרונה היא סביב העניין הזה. סביר להניח שאחרי מספר פעמים שהוא יעשה תאונות ולא תהיה דרמה סביב העניין זה יתחיל להפריע לו, זה שורף, זה לא נעים, וזה מבייש אם זה קורה לו גם בגן. תנו לו להרגיש בעצמו שזה מפריע, בינתיים זה נראה כאילו זה מפריע רק לכם, והוא מקבל פרסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים כדורבנות.. תודה לך!!

סיגל
    05/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    05/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו