מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- העדפת הורה בגיל שנתייםמיה05/11/2009
ביתי בת שנתיים ו-3 חודשים. מזה כשבועיים היא מעדיפה את אבא בכל הנוגע לענייני הרדמה, שינה לילה וכו'. זה כולל סירוב שאני ארדים אותה או אתן לה מוצץ. מבקשת - בלי אמא, רק אבא. לא מוכנה שאשן לידה כאשר היא מצטרפת למיטתנו. ואפילו הגדילה לעשות וביקשה שאעבור לישון בסלון... כשרק שתינו יחד במהלך היום אז הכל מתנהל כרגיל.
כשהמקרים האלה קורים, אני לא מראה שזה מעליב אותי אלא אומרת רק שזה לא נעים לי אם היא בועטת בי, ושאמא ישנה במיטה שלה ולא עוברת לסלון וכו'. אבל לרוב בן זוגי הוא זה שלבסוף יעזור לה עם ההרדמה.
אשמח לשמוע אם זהו שלב נורמלי בהתפתחות? או שאולי מעיד על בעיה כלשהי? יתכן שהיא מנסה לומר לנו שהיא זקוקה ליותר זמן עם אבא בתקופה הזו? (לרוב היא זוכה או לאמא או לאבא אבל לא לשנינו יחד בגלל העבודות שלנו). אולי משהו בהתנהלות ההרדמה איתי קשה לה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה של הורה בגיל שנתיים
סמדר ריינר05/11/2009שלום מיה,
אכן מדובר בשלב התפתחותי, בערך בין גיל 3 לגיל 5 ולפעמים גם קודם ילדים מעדיפים את ההוןרה מהמין המנוגד, ורוצים לסלק את ההורה מאותו מין. בודאי שמעת על כך שיש גיל שילדות רוצות להתחתן עם אבא, הניסיון לנשלך מהמיטה הזוגית הוא דוגמא קלאסית לכך. אין מה להגיד לה שזה לא נעים לך, כדאי ורצוי להתייחס לזה בקלילות ובהומור, כמובן שאת לא אמורה לישון בסלון, ויש פעמים שאת תשכיבי אותה לישון למרות רצונה כי זה מתאים לצרכים שלכם באותו רגע והיא לא מחליטה, אבל מעבר לזה לא הייתי עושה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה
סמדר ריינר05/11/2009מיה ,
תוספת ששכחתי, בשלב מסויים כדאי להגיד לה, שאבא הוא הבעל שלך, וכשהיא תגדל היא תמצא לעצמה בעל בגילה, כי היא ממש מקסימה ויפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)