העדפת הורה בגיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העדפת הורה בגיל שנתיים
    מיה
    05/11/2009

ביתי בת שנתיים ו-3 חודשים. מזה כשבועיים היא מעדיפה את אבא בכל הנוגע לענייני הרדמה, שינה לילה וכו'. זה כולל סירוב שאני ארדים אותה או אתן לה מוצץ. מבקשת - בלי אמא, רק אבא. לא מוכנה שאשן לידה כאשר היא מצטרפת למיטתנו. ואפילו הגדילה לעשות וביקשה שאעבור לישון בסלון... כשרק שתינו יחד במהלך היום אז הכל מתנהל כרגיל.
    כשהמקרים האלה קורים, אני לא מראה שזה מעליב אותי אלא אומרת רק שזה לא נעים לי אם היא בועטת בי, ושאמא ישנה במיטה שלה ולא עוברת לסלון וכו'. אבל לרוב בן זוגי הוא זה שלבסוף יעזור לה עם ההרדמה.
    אשמח לשמוע אם זהו שלב נורמלי בהתפתחות? או שאולי מעיד על בעיה כלשהי? יתכן שהיא מנסה לומר לנו שהיא זקוקה ליותר זמן עם אבא בתקופה הזו? (לרוב היא זוכה או לאמא או לאבא אבל לא לשנינו יחד בגלל העבודות שלנו). אולי משהו בהתנהלות ההרדמה איתי קשה לה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    העדפת הורה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העדפה של הורה בגיל שנתיים

סמדר ריינר
    05/11/2009

שלום מיה,
    אכן מדובר בשלב התפתחותי, בערך בין גיל 3 לגיל 5 ולפעמים גם קודם ילדים מעדיפים את ההוןרה מהמין המנוגד, ורוצים לסלק את ההורה מאותו מין. בודאי שמעת על כך שיש גיל שילדות רוצות להתחתן עם אבא, הניסיון לנשלך מהמיטה הזוגית הוא דוגמא קלאסית לכך. אין מה להגיד לה שזה לא נעים לך, כדאי ורצוי להתייחס לזה בקלילות ובהומור, כמובן שאת לא אמורה לישון בסלון, ויש פעמים שאת תשכיבי אותה לישון למרות רצונה כי זה מתאים לצרכים שלכם באותו רגע והיא לא מחליטה, אבל מעבר לזה לא הייתי עושה עניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

סמדר ריינר
    05/11/2009

מיה ,
    תוספת ששכחתי, בשלב מסויים כדאי להגיד לה, שאבא הוא הבעל שלך, וכשהיא תגדל היא תמצא לעצמה בעל בגילה, כי היא ממש מקסימה ויפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו