מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות מוזרה בגןשרון06/11/2009
שלום רב
יש לנו ילד כבן שנתיים, ילד עם שמחת חיים יוצאת דופן, תזזיתי מאד שובב ומתוק אמיתי.
הוא נמצא בגן מגיל חצי שנה
בגיל שנה ועשרה חודשים עבר לגן אחר עקב מעבר דירה,
יש לו אח בן שלושה חודשים שנראה כי אוהב אותו ומחייך אליו הרבה- וברוב הזמן לא מתייחס אליו המון.
היום קראה לי מנהלת הגן, ואמרה לי שהילד כבר כמה שבועות לא אוכל כלום בגן.
ולא רוצה להשתתף בחוגים. יש להם 3 חוגים מאד נחמדים של חיות ג'ימבורי ומוסיקה. והגן בכלל מקסים.
הילד מת על חיות ומוסיקה כך שלא ברור לי איך הוא לא משתתף.
היא אמרה לי שהוא נראה בגן חסר אנרגייה , ואולי חסר לו ברזל.
בבית הוא לא מפסיק לרוץ ולהשתולל עם אנרגייה של עשרה ילדים, חשבתי שהיא התבלבלה והיא מדברת על ילד אחר.
האם ההתנהגות יכולה לנבוע מקנאה לאחריו, משינויים שקרו לו של מעבר גן?
גם בגן הקודם אמרו לי שהוא שקט .........
הוא מאד מאד קשור אלינו ...את זה אני יודעת ...........ומתקשה לעבור חוויות וכייף בלעדינו.
מה אפשר לעשות בהתחשב בעובדה שהילד עשיין לא מדבר , אבל מבין כל מה שאומרים לו.
אודה להתייחסות.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה פסחו עלי? אשר לקבל תשובה בבקשה?
שרון08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות בגן שונה מהבית
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2009שרון שלום,
כדאי לפנות לרופא הילדים על-מנת לערוך בדיקות ולשלול מצבים רפואיים שונים. אולי גם העיכוב בדיבור מעיד על קושי מסוים שיש לבדוק.
לאור העובדה שההתנהגות כעת היא הקצנה של ההתנהגות בגן הקודם, אבל גם שם דיברו על הימנעות מקשרים חברתיים, כדאי לחשוב יחד עם הגננת כיצד לעזור לו להתחבר יותר לילדים האחרים בגן ולצוות המטפל - להזמין חברים מהגן הביתה/להיפגש איתם אחה"צ בגינה, לדוגמא.
אולם הייתי עושה כל זאת לאחר התייעצות רפואית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא משחק עם ילדים בגינה מאד יפה
שרון08/11/2009וגם שבאים אלינו חברים עם ילדים
שאנחנו לידו הוא מאד חברותי ומלא שמחת חיים.
האם קושי בדיבור יכול לנבוע מבעיה חברתית? כי בבדיקת שמיעה שערכנו לו הוא שומע מצוין וגם מבין היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2009שרון שלום שוב,
יש הרבה אפשרויות להתנהגות של בנך, וקשה לומר דרך הפורום מבלי היכרות מעמיקה יותר. ראשית כפי שציינתי כדאי לשלול מצבים רפואיים שונים. אולי מה שנראה לכם כרמת פעילות תקינה, הוא משהו שהגננת שיש לה יכולת השוואה להרבה ילדים בגילו, רואה כרמת פעילות נמוכה וחוששת מאנמיה. בנוסף, ייתכן שלידכם יותר קל לבנך להיות אקטיבי והוא זקוק לתיווך שלכם מול העולם, ואילו כשאינכם נמצאים לצידו הוא הרבה יותר חושש. אולי מדובר גם בקשיי פרידה. אלו השערות שקשה לאשש מבלי להכירכם, ולכן הייתי מתחילה בבדיקת רופא וממשיכה משם במקרה הצורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)