התנהגות מוזרה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מוזרה בגן
    שרון
    06/11/2009

שלום רב
    יש לנו ילד כבן שנתיים, ילד עם שמחת חיים יוצאת דופן, תזזיתי מאד שובב ומתוק אמיתי.
    הוא נמצא בגן מגיל חצי שנה
    בגיל שנה ועשרה חודשים עבר לגן אחר עקב מעבר דירה,
    יש לו אח בן שלושה חודשים שנראה כי אוהב אותו ומחייך אליו הרבה- וברוב הזמן לא מתייחס אליו המון.

היום קראה לי מנהלת הגן, ואמרה לי שהילד כבר כמה שבועות לא אוכל כלום בגן.
    ולא רוצה להשתתף בחוגים. יש להם 3 חוגים מאד נחמדים של חיות ג'ימבורי ומוסיקה. והגן בכלל מקסים.
    הילד מת על חיות ומוסיקה כך שלא ברור לי איך הוא לא משתתף.
    היא אמרה לי שהוא נראה בגן חסר אנרגייה , ואולי חסר לו ברזל.

בבית הוא לא מפסיק לרוץ ולהשתולל עם אנרגייה של עשרה ילדים, חשבתי שהיא התבלבלה והיא מדברת על ילד אחר.

האם ההתנהגות יכולה לנבוע מקנאה לאחריו, משינויים שקרו לו של מעבר גן?
    גם בגן הקודם אמרו לי שהוא שקט .........
    הוא מאד מאד קשור אלינו ...את זה אני יודעת ...........ומתקשה לעבור חוויות וכייף בלעדינו.

מה אפשר לעשות בהתחשב בעובדה שהילד עשיין לא מדבר , אבל מבין כל מה שאומרים לו.

אודה להתייחסות.
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה פסחו עלי? אשר לקבל תשובה בבקשה?

שרון
    08/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בגן שונה מהבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שרון שלום,
    כדאי לפנות לרופא הילדים על-מנת לערוך בדיקות ולשלול מצבים רפואיים שונים. אולי גם העיכוב בדיבור מעיד על קושי מסוים שיש לבדוק.
    לאור העובדה שההתנהגות כעת היא הקצנה של ההתנהגות בגן הקודם, אבל גם שם דיברו על הימנעות מקשרים חברתיים, כדאי לחשוב יחד עם הגננת כיצד לעזור לו להתחבר יותר לילדים האחרים בגן ולצוות המטפל - להזמין חברים מהגן הביתה/להיפגש איתם אחה"צ בגינה, לדוגמא.
    אולם הייתי עושה כל זאת לאחר התייעצות רפואית.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא משחק עם ילדים בגינה מאד יפה

שרון
    08/11/2009

וגם שבאים אלינו חברים עם ילדים
    שאנחנו לידו הוא מאד חברותי ומלא שמחת חיים.
    האם קושי בדיבור יכול לנבוע מבעיה חברתית? כי בבדיקת שמיעה שערכנו לו הוא שומע מצוין וגם מבין היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שרון שלום שוב,
    יש הרבה אפשרויות להתנהגות של בנך, וקשה לומר דרך הפורום מבלי היכרות מעמיקה יותר. ראשית כפי שציינתי כדאי לשלול מצבים רפואיים שונים. אולי מה שנראה לכם כרמת פעילות תקינה, הוא משהו שהגננת שיש לה יכולת השוואה להרבה ילדים בגילו, רואה כרמת פעילות נמוכה וחוששת מאנמיה. בנוסף, ייתכן שלידכם יותר קל לבנך להיות אקטיבי והוא זקוק לתיווך שלכם מול העולם, ואילו כשאינכם נמצאים לצידו הוא הרבה יותר חושש. אולי מדובר גם בקשיי פרידה. אלו השערות שקשה לאשש מבלי להכירכם, ולכן הייתי מתחילה בבדיקת רופא וממשיכה משם במקרה הצורך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו