מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחת מתאומות בנות 4- אני מיואשת : (ליאת07/11/2009
שלום רב!
אני אמא לתאומות בנות 4 כמעט (ינואר) הן בגן טרום חובה יחד עם ילדים בני 5 כמעט ולפי הגננת הן מפותחות בצורה נהדרת המאימה לגיל הגן ומקובלות מאוד חברתית.
עם אחת מהן יש לי קושי רב בבית: א) היא חסרת ביטחון ותמיד כאילו רוצה לרצות את כולם- מה עושים? חשוב לי שהיא תדע לרצות גם את עצמה!
ב) כשיש משהו שקורה והוא לא מתאים לרצון שלה (למשל: זמן לישון) אז היא פורצת בבכי ומתחילה להתלונן על כמה לא טוב לה אפילו אם אנחנו אחרי יום מלא פעילות וכיף. נותן לי תחושה של ילדה דיכאונית שכלום לא משמח אותה. אני עושה הכל כדי לראות אותן ישנות עם חיוך ואיתה לא הולך לי...
כל הדברים הנ"ל יוצרים אצלי בעיה קשה ואני מתחילה להרגיש שאני מתרחקת ממנה וזה מפחיד אותי!
מה עושים??? שקלתי לפנות לעזרה מקצועית אבל אני לא יודעת לאן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת מתאומות בנות 4
סמדר ריינר07/11/2009שלום ליאת,
משהו בתאור שלך לא כל כך ברור לי, מצד אחד את טוענת שהילדה רוצה לרצות אחרים, מצד שני כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא בוכה, זה לא נשמע כל כך מרצה. ילד מרצה לא מראה כל מהר ועל כל דבר את חוסר שביעות הרצון שלו.
יכול להיות שהילדה שלך לא יודעת איך לקחת מקום באופן שייחודי לה בתוך המשפחה ויחסית לאחותה. כדאי לנסות לבלות איתה זמן לבד מדי פעם לשים לב שמה היא מיוחדת ולתת לה פידבקים על כך וכו'.
דבר נוסף, לא ברור למה את כל כך מתאמצת שהן ילכו לישון בחיוך. זה נשמע שאת תופסת את תפקידך כאמא לדאוג שהבנות שלך יהיו כל הזמן מרוצות. אם כבר, אז זה נשמע סגנון מרצה, יכול להיות שהבת שלך מתנהגת דומה לך?
זה לא נורא שהילדים לפעמים בוכים ולא מרוצים. את לא אמורה לעשות הכל כדי שהן תלכנה לישון עם חיוך, את אמורה לעשות כמיטב יכולתך כדי לתת להן בסיס מספק להתפתחות. ההתפחות כוללת התמודדות עם תסכול, ולא בהכרח להיות כל הזמן מרוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה אבל מה עושים?
ליאת08/11/2009סמדר היי!
אהבתי את מה שכתבת ויש בו המון. הילדה מרצה אחרים אבל מולי היא בוכה ומתלוננת.
דבר נוסף, נגעת בנושא מטריד: הרצון שלה לחקות את הסביבה. יכול מאוד להיות שהיא מחקה גם אותי... מה שהיא עושה עם חברים.
מה עושים?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
סמדר ריינר09/11/2009ליאת שלום,
הילדה לא מחקה אותך, היא מזדהה איתך, זה מה שילדים אמורים לעשות, ככה הם לומדים להיות גדולים. אם את תפסיקי לרצות זה גם ישפיע עליה.
בנוסף ריכזתי וסיכמתי עבורך מה לעשות, מתוך מה שכתבתי בתשובה הראשונה:
1. לתת לילדה חיזוקים והתייחסויות על התנהגויות חיוביות אחרות. ככל שתתייחסי יותר להתנהגויות אחרות ופחות להתנהגויות השליליות, ההתנהגויות החיוביות יתגברו והשליליות יפחתו.
2. להפסיק להתרגש ולהפסיק לדרוש מעצמך להביא את הבנות למצב שהן מרוצות. זה קודם כל לא יעיל, לא ריאלי ולא הכרחי ושנית זה משדר להן חולשה כאילו אמא תלויה בפידבק החיובי שלהן. הן צריכות אמא חזקה גם אם הן בוכות. בסופו של דבר, אם תתמידי, לא להתרגש מזה, זה יפחית את הבכי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)