תשומת לב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תשומת לב
    שלי
    08/11/2009

שלום
    יש לי שתי בנות אחת בת שנה והשנייה בת שלוש. עם הבת הגדולה נשארתי שנתיים והיה לי הרבה זמן איכות איתה, אני מרגישה שמאז שנולדה לה אחות קטנה ( מאוד תובענית) אני הרבה פחות פנויה אלי,) לילדה הגדולה) וזה מאוד חסר לה, אני מרגישה שמאוד התרחקנו והיא מחפשת חום אצל אנשים אחרים לדוג' יכולה להתרפק על מישהו שהיא בקושי מכירה. רוב המפגשים בנינו הם יותר על רקע מה צריך לעשות ואני לא מוצאת כמעט זמן להיות רק איתה והתעניין רק בה ויש לי על זה הרבה רגשי אשם. בעלי עובד בעבודה תובענית ולא נמצא הרבה בבית כך שרוב הזמן אני לבד עם הבנות. מה אפשר לעשות כדי לתת לה תחושה טובה ושלא תחפש תשומת לב בחוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשומת לב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשומת לב לאחות גדולה

ד''ר שירי שדה שרביט
    08/11/2009

שלי שלום,
    הצורך של בתך הגדולה בקשר וביחס הוא צורך קיומי עבורה, בדיוק כמו שאחותה הקטנה דורשת הנקה, החזקה כשכואבת לה הבטן וכדומה. אין כאן קיצורי דרך, ועם כל הקושי במורכבות המשפחתית, חשוב שתשתדלי להקדיש זמן לבתך הגדולה, וכדאי להשקיע מחשבה יצירתית במציאת הפתרון.
    לדוגמא, את יכולה לבקש מסבתא/דודה/ בייביסיטר בתשלום להיות מספר שעות אחה"צ בשבוע עם בתך הקטנה, ואז להקדיש זמן אישי לגדולה - לקחת אותה מהגן לבד, לבלות איתה כרצונה וכדומה. כמו כן, אפשר שכשאבא חוזר הוא יהיה עם הקטנה ואז את תשכיבי את הגדולה לבד. אפשרות אחרת, במידה ואפשרית, היא שהוא ייצא יותר מאוחר לעבודתו ואז את תוכלי לבלות עם הגדולה, לקחת אותה לגן לבד וכדומה. כמובן שגם אבא צריך מאוד להתאמץ ולמצוא זמן להקדיש לכל אחת מבנותיו, על אף הקושי המובן עם העבודה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו