מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשומת לבשלי08/11/2009
שלום
יש לי שתי בנות אחת בת שנה והשנייה בת שלוש. עם הבת הגדולה נשארתי שנתיים והיה לי הרבה זמן איכות איתה, אני מרגישה שמאז שנולדה לה אחות קטנה ( מאוד תובענית) אני הרבה פחות פנויה אלי,) לילדה הגדולה) וזה מאוד חסר לה, אני מרגישה שמאוד התרחקנו והיא מחפשת חום אצל אנשים אחרים לדוג' יכולה להתרפק על מישהו שהיא בקושי מכירה. רוב המפגשים בנינו הם יותר על רקע מה צריך לעשות ואני לא מוצאת כמעט זמן להיות רק איתה והתעניין רק בה ויש לי על זה הרבה רגשי אשם. בעלי עובד בעבודה תובענית ולא נמצא הרבה בבית כך שרוב הזמן אני לבד עם הבנות. מה אפשר לעשות כדי לתת לה תחושה טובה ושלא תחפש תשומת לב בחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב לאחות גדולה
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2009שלי שלום,
הצורך של בתך הגדולה בקשר וביחס הוא צורך קיומי עבורה, בדיוק כמו שאחותה הקטנה דורשת הנקה, החזקה כשכואבת לה הבטן וכדומה. אין כאן קיצורי דרך, ועם כל הקושי במורכבות המשפחתית, חשוב שתשתדלי להקדיש זמן לבתך הגדולה, וכדאי להשקיע מחשבה יצירתית במציאת הפתרון.
לדוגמא, את יכולה לבקש מסבתא/דודה/ בייביסיטר בתשלום להיות מספר שעות אחה"צ בשבוע עם בתך הקטנה, ואז להקדיש זמן אישי לגדולה - לקחת אותה מהגן לבד, לבלות איתה כרצונה וכדומה. כמו כן, אפשר שכשאבא חוזר הוא יהיה עם הקטנה ואז את תשכיבי את הגדולה לבד. אפשרות אחרת, במידה ואפשרית, היא שהוא ייצא יותר מאוחר לעבודתו ואז את תוכלי לבלות עם הגדולה, לקחת אותה לגן לבד וכדומה. כמובן שגם אבא צריך מאוד להתאמץ ולמצוא זמן להקדיש לכל אחת מבנותיו, על אף הקושי המובן עם העבודה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)