מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתולים אובדת עצות- הצילואם מודאגת08/11/2009
בתי בת 2.8 החליטתה עבורנו שהיא נגמלת מחיתולים והחלה לבקש לבד לגשת לשירותים ולעשות פיפי.
לדבי הצואה, תמיד היתה לה בעיה שכן היא סובלת מעצירות כרונית ותמיד תופסת פינה יושבת ישיבה ממושכת ועושה את צרכיה.
גמילה מפיפי נעשתה כמעט מיידית אולם כאשר יש לה יציאה היא מצהירה על כך ומיד מתיישבת אני מציעה ללכת לשירותים או לפחות לשים טיטול היא מסרבת, אני משתדלת לא להפסיק אותה כי אני אעשה זו יא תכנס למצב של עצירות וזה מצב מאוד מאוד כואב.
איך מעודדים ישיבה באסלה או לפחות עשיית צרכים בטיטול.
שכחתי לציין שהיא לא עושה בפעם אחת את צרכיה אלא כל פעם קצת במהלן מספר שעות זה אומר שאני מנקה אותה ואת התחתונים לפחות 3 פעמים מרגע עשיית הצרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
ד''ר שירי שדה שרביט08/11/2009לאם שלום,
התחלת את שאלתך באמירה שבתך החליטה שהיא נגמלת מחיתולים. ובכן, כל הכבוד לה! מהדרך בה כתבת את הדברים עלתה בי שאלה האם לכם ההורים יש משהו שקשה לכם עם תהליך הגמילה, שכן הגיל של בתך מאוד תואם לגמילה, ויופי שהיא מעוניינת בכך; האם הייתם מעוניינים שהתהליך יידחה מסיבות שונות שלכם, ועכשיו אין לכם "כוח" ל"פספוסים" ולתהליך כולו.
לגבי הגמילה, ראשית ברגע שיש רקע של עצירויות, כדאי להקפיד עוד יותר על מאכלים שמרככים את הקיבה ומקלים על יציאות. אם בתך זקוקה לעשות את הקקי בפינה פרטית, אפשר לקנות כמה סירים ולפזר אותם בבית. אחרי שתתרגל לעשות בסיר, יהיה יותר קל להעביר אותה לשירותים. כמו כן, אני ממליצה לקנות תחתונים מאוד פשוטים, מהסוג שקונים שישה בעשרים שקלים בערך, ואז אם היא מתלכלכת עם קקי - את יכולה לזרוק אותם לפח כי כל פריט מלוכלך הוא שווה ערך בעלותו לטיטול. המסר לגבי ה"פספוסים" צריך להיות מאוד ענייני, עם עידוד לפעם הבאה. בתך כבר נגמלה מעשיית פיפי בטיטול, ולכן חשוב להעביר לה את האמונה בכוחותיה להתמודד גם עם עשיית קקי.
אני מפנה אותך לחלק של "שאלות נפוצות" בפורום לגבי חשש מעשיית קקי בשירותים, שנפוץ בקרב ילדים רבים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
