בעיות בכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בכיתה א'
    יפעת
    08/11/2009

שלום רב,
    בני בן ה - 6 (חלק מתאומים ) אשר עלה לכיתה א' השנה הינו ילד מאוד שקט, רגיש ומיוחד
    עוד בגן היו לו בעיות בלשבת זמן ממושך ולהקשיב לגננת , ובכלל בבית הוא מרחף המון וצריך כל הזמן להעיר לו ולהניע אותו לעשות דברים אלא אם כן הוא רוצה לעשותם .
    מבחינה לימודית לדברי המורה הוא אחד החזקים בכיתה , יש לו קליטה טובה , גם מבחינה חברתית הוא אהוד מאוד על חבריו אולם המורה מספרת כי הוא מרבה לחלום בכיתה , ושהוא שקוע בעולם פנימי משלו , משחק עם המספרים , מדבר עם הקלמר , יושב על הרצפה וכיוצ'ב ולעתים קרובות לא מבצע את המוטל עליו בכיתה. ניסינו שיטות שונות להניע אותו ע"י איסוף חייכנים והצלחות אך ניכר כי אין לו כל כך שליטה על זה בתחילה מדי יום הייתי מנסה לדבר איתו על מנת להניע אותו ומתשאלת אותו על הנעשה בכיתה והוא כל הזמן הרגיש כאילו הוא במשפט והיה מתגונן כל הזמן אולם החלטתי להניח לו, להעצים את חוזקותיו ולהשלים עם חולשותיו .
    עליי לציין כי מבחינה לימודית , חברתיתי וכיתתית לא ניכרת בעיה כמו כן הוא אינו מפריע למורה מלבד זה שהוא שקוע בעולמו הפנימי והמורה חוששת כי ילדים בכיתה יתחילו ללגלג עליו והנושא יפגע בו חברתית.
    אודה לעצתכם כיצד עליי לסייע לבני ולהקל עליו ואיך בכלל עליי להתייחס לכל הנושא
    הנושא מאוד מטריד את מנוחתי .
    תודה רבה על תשובתכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בכיתה א'

סמדר ריינר
    08/11/2009

שלום יפעת,
    נשמע לי שיש לך ילד מוצלח וחביב. כל עוד ההתנהלות שלו לא מפריעה לשום דבר לא הייתי מתערבת. אם זה יפריע לו חברתית באמת, מה שבכלל לא בטוח, אז גם לו תהיה מוטיבציה לשינוי, ואז יהיה קל יותר לבדוק יחד איתו מה עושים. בינתיים לא הייתי מפריעה לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו