מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית התנהגות עם ילד בן 3 וחצירויטל יונה08/11/2009
שלום אני אמא לילד בן 3 וחצי וילד בן שנה .בני הבכור הולך לגן ואני זו שמלווה אותו בבוקר וגם מוציאה אותו ולפי דברי הגננת הוא ילד מקסים קצת שובב אבל אצלנו בבית הוא שינה את דפוסי ההתנהגות הרגילים שלה אנו רגילים זה בא לידי ביטוי בצעקות בבכי שלא פוסק וכמובן גם דחיפות שמופנות כלפי אחיו הקטן. התייעצנו בעבר עם פסיכולוגית שאיתה למדנו כיצד להציב גבולות ואיך להישאר עקביים.אפילו כשהוא משחק עם חבר הכל מתנהל כשורה עד שהוא מחליט לדחוף את החבר עד כדי בכי של השני.והוא גם עונה כמו: "את לא מקשיבה לי אז...." "אני לא מקשיב לך כי את מדברת עלי לא יפה" ועוד מיני משפטי מחץ בחלקם אני לפעמים נשברת וזה חוזר על עצמו גם איתי וגם עם בעלי.ואנו כבר די מתוסכלים מהמצב ניסינו לשוחח איתו והוא מבטיח שלא יעשה שוב וחוזר חלילה .
זקוקים לעצה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות
סמדר ריינר08/11/2009שלום רויטל,
כתבת שהתייעצתם בעבר עם פסיכולוגית שייעצה לכם איך לשים גבולות ולהיות עיקביים ו...? האם זה עזר? לא עזר בכלל? עזר באופן זמני? לכמה זמן? נראה לישחשוב שתחזרו לאותה פסיכולוגית ותבדקו מה השתבש? צריך לזכור לזכור שכל פעם שאתם נשברים לפניו מחייבת אתכם להתחיל את כל עניין העקביות מהתחלה.
אין טעם לשוחח איתו אחר כך ושהוא יבטיח שלא יחזור על כך, הוא צריך תגובה תקיפה ומיידית. אין טעם לשאול אותו למה? במקרים כאלה, כי זה נותן לגיטמציה למעשיו, כאילו שאם יש לו סיבה, אז מותר לו להתנהג כך. מה זה משנה למה? אסור לדבר כך או להרביץ וזהו. זה צריך להיות מאוד ברור זה לא נושא למשא ומתן או לשיחה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות
רויטל יונה08/11/2009בהמשך לתשובתך אנחנו עדיין עקביים בנושא הצבת הגבולות אבל הוא קודם עוקף אותם ואח"כ מתרץ כמובן שהתייעצנו עם הפסיכולוגית שוב פעם והיינו בשני מפגשים שלדעתה אנחנו מייסמים את מרבית הדברים לבד אבל עדיין יש התמודדות יומיומית סביב ההבכי והצעקות ופתאום דחיפות או מכות כלפי אחיו הקטן .
דרך אגב- פנינו לפסיכולוגית בעקבות כך שהילד טען "את מרביצה לי והמשטרה צריכה לקחת אותך וזהו" והפסיכולוגית אמרה לא לעשות מז סיפור להתעלם כי ברגע שהוא יבין שאנחנו מתרגשים אז זה לא יפסק .
נכון לעכשיו הוא חזר להגיד זאת ומוסיף לכך "אני לא חבר שלך יותר רק של אבא" וההפך או "אתם מתנהגים אלי לא יפה ואני אספר לגננת ולסייעת(נוקב בשמם) תמיד הוא מתחמן כלפי איזה צד הוא תוקף עכשיו למרות שאנחנו תמיד מגבים אחד את השני ואם ישנם חילוקי דעות אנו דנים על כך לו בנוכחות הילד מהי המלצתך ? האם כדאי לגשת יחד עם הילד לאיזהשהוא אבחון?או יעוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות
סמדר ריינר09/11/2009שלום רויטל,
אני לא יודעת בכמה מפגשים הייתם אצל הפסיכולוגית, ומה זה נקרא שאתם מיישמים. התחושה שלי היא שאתם מאויימים מילד בן 3 וחצי כאילו באמת יש לו כח עליכם ונורא משפיע עליכם מה שהוא אומר. אז מי אם הוא מאיים במשטרה? אז מה אם הוא מאיים שילשין עליכם לסייעת? אם זה באמת מפחיד אתכם, זה לא משנה כמה אתם מיישמים מה שהפסיכולוגית אמרה, אתם עדיין באופן בסיסי מתייחסים נורא ברצינות לאיומים של ילד בן 3. את מי זה מעניין גם מה הוא מתרץ אחר כך? אתם נותנים לילד הזה המון כח ומשקל. אתם דנים איתו בתירוצים שלו, אחרת איך הוא מקבל הזדמנות להשמיע אותם? האם יכול להיות שאתם לא מספיק חדים וברורים איתו? האם הוא מפחיד אותכם? האם אתם מפנימים שאתם ההורים והוא הילד? הוא לא יכול לעשות לכם כלום, הוא תלוי בכם ולא אתם בו, הנימוקים והדיבורים שלו לא באמת מעניינים אף אחד, למה אתם ממשיכים לספור אותם בכלל? נראה לי שדרושה כאן עבודת עומק יותר רצינית שלכם עם הפסיכולוגית, אולי שני מפגשים זה לא מספיק. האם הפסיכולוגית ערה לכך שלמרות שאתם מיישמים הבעיה נמשכת? מה דעתה על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)