גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    מאיה
    31/03/2007

שלום
    הבת שלי בת שלוש וחודש ומאוד מפותחת שכלית, אבל עדיין עם חיתול, היא לא רוצה להיות בלי חיתול ושמתי לב שהיא בעיקר רוצה ללבוש חיתול כאשר היא צריכה לעשות את צרכיה (היא דורשת ללבוש חיתול ואם אני מסרבת היא בוכה וצועקת), לאחר שהיא עושה את צרכיה בחיתול היא מוכנה ללבוש תחתונים.
    אני מאוד מתוסכלת מכיוון שהיא גדולה וכל הילדים מסביבה כבר נגמלו מזמן, אני חושבת שאולי בי האשמה מכיוון שהתחלתי לגמול אותה מאוד מאוחר (לפני חודש). אני לא יודעת למה דחיתי כל כך את הגמילה, אולי כי חשבתי שיהיה יותר קל כאשר היא תבין.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    03/04/2007

שלום לך.
    קודם כל, אני רוצה לומר לך שזה לא מאוחר לגמול ילדה מחיתולים בגיל 3, בעיקר אם היא לא ביקשה זאת לפני כן. שנית, זו תופעה ידועה שילד מתקשה להיפרד מקקי, אחרי שכבר נגמל מהפיפי. אני כותבת בכוונה את המילה "להיפרד, כיוון שתהליך הגמילה הוא תהליך של פרידה. עבור חלק מהילדים העובדה שהם צריכים להיפרד מחלק מגופם מעוררת חרדה, כי הם מתקשים להבין שאותו החלק אמור להיות נפרד ואמור לצאת מהגוף.
    הייתי מציעה מס' דברים:
    הייתי קונה ספרים בנושא: "סיר הסירים" - על אף שעוד מימיי כילדה, אני חושבת שהוא ספר מצויין. בנוסף, יש את הספר "סיר", שהוא מאוד מותאם לילדים, מהנה ומצחיק. ויש עוד ספרים טובים. הייתי משקיעה זמן בנושא ומקריאה לה.
    בנוסף, הייתי מסבירה לילדתך את תהליך העיכול בשפה פשוטה, ואת העובדה שכל יום הגוף מייצר קקי שצריך לצאת כדי לתת מקום לקקי החדש. אם את לא נורא סטרילית, הייתי לוקחת את הקקי שהיא עושה בחיתול, שמה בסיר, ועורכת מין טקס פרידה, תוך כדי שהילדה יכולה להסתכל מה יצא לה מהגוף.
    אני חושבת שאם שכשמחליטים להוריד חיתול, אז מורידים לגמרי. לקחת בחשבון את האופציה שהיא תעשה קקי בתחתונים במשך מס' ימים או שבועות. אפשר להסביר לה שהיא כבר גדולה, וגדולים עושים קקי בסיר או בשירותים. כמבון, לא לכעוס כשיש פספסוסים ולהבין שזה תהליך. אפשר להציע מתנות קטנות (לא אוכל) כאשר מצליחה לעשות בסיר/ שירותים, כחיזוק על התנהגות חיובית.
    והצעה אחרונה: לקנות סיר לבובה ולתת לה לשחק בנושא, תוך כדי עידוד והקשבה לנושאים שהיא מעלה.
    שיהיה בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו