מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה לכמה ימיםמושי09/11/2009
שלום רב,
יש לנו ילד בן 3 וקצת ילד בוגר וחכם, מפותח לגילו, עצמאי מדהים!!!
אנחנו מאוד רוצים לטוס לחו"ל לכמה ימים די הרבה זמן ואני פשוט לא מסוגלת להפרד ממנו לכמה ימים.
אפשר לספור על יד אחת את הפעמים שעזבנו אותו ללילה שלם או ליום שלם והיה לו די קשה בגלל שהוא לא רגיל.
ההורים שלי ושל בן זוגי גרים בצפון הארץ ואנחנו במרכז ככה שהוא רואה אותם אחת לכמה שבועות את ההורים שלי רואה קצת יותר אבל עדיין לא הרבה.
מאוד אוהב ומחובר לילדים של אחי ואף בילה אצלהם בחופש הגדול ליום שלם אבל מעולם לא ישן בביתם.
אני יודעת שהפחד, החששות והחרדה שלי גדולים יותר משלו ואנחנו ההורים משליכים על ילדינו אבל אני באמת לא יודעת איך לעשות את זה.
אנחנו מעוניינים לטוס לפריז לסופשבוע חמישי-ראשון ואני מתלבטת איך לעשות את זה, מה הכי נכון, ואיך יהיה לו הכי קל??
האם חשוב שהוא ימצא במקום אחד? רק אצל סבתא או שאולי אפשר לשלב יום אחד אצל סבתא ויום אחד אצל אחי שהוא מאוד מחובר לילדים שלו- ילדים אגב בוגרים יותר 10, 12, ו-6.
אצל אמא שלי יש אחיין נוסף שלי בן 4 שהוא גם אוהב לשחק איתו, הם גרים אצל ההורים שלי.
האם זה נכון שהוא ילך לגן ביום שאנו טסים ויבואו ויקחו אותו מהגן?
האם שינויים בסביבה רק יקשו עליו?
אני מניחה שהכי טוב שיהיה בסביבה הטבעית שלו אבל זה קצת בעייתי להביא את סבא וסבתא אלינו מה גם שיהיה לו קצת משעמם רק עם סבא וסבתא??
איך אפשר לעשות את זה הכי קל עבורו?
מה לספר לו? האם ילד בגילו יכול להבין מה זה 3 ימים שאמא ואבא לא יהיו? יש לו תחושת זמן אבל לא מספיק להערכתי..
אודה לך על ייעוץ בעניין.
תודה,
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה לכמה ימים
סמדר ריינר09/11/2009שלום רווית,
ילד בן 3 הוא אכן מספיק גדול כך שאפשר לעשות לו הכנה, להסביר לו מראש, אני מניחה שהוא מכיר את ימי השבוע וזו הבנה מספקת בזמנים כדי להבין מתי אתם נוסעים ומתי תחזרו, צריך להסביר לו איפה הוא יהיה, עם מי ומה יעשה שם. זה בסדר גמור שיבואו לקחת אותו מהגן אחרי שתסעו אם הוא מקבל הכנה והודעה על כך קודם, אין צורך שיישאר בבית ולא ילך לגן. זה גם לא נורא אם הוא יסע לצפון, כדי להציע לו לקחת חפץ או מספר דברים מוכרים ואהובים מהבית שיהיו איתו שם. כמובן שתבטיחו לו וגם תקיימו שתדברו איתו בטלפון. מעבר לזה הוא ישאל בודאי כשיהיה אצל הסבים מתי תחזרו, מספר פעמים ויקב את התשובה שמפרטת - היום יום חמישי, יש יום שישי, יום שבת ויום ראשון ואז אבא ואמא באים. הוא יכול הלכין לכם ציור ולתת לכם אותו כשתחזרו. רצוי באופן כללי שישהה במקום אחד, אבל לא נראה לי נורא ואיום אם יהיה צורך מסיבה כלשהי שיעבור לדודים באמצע.
נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
