מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסיון מטפל מטופלקשת09/11/2009
שלום, רציתי לדעת האם ביקור אצל הפסיכולוג נרשם באי-אלו מסמכים או תיקים אישיים (בין אם מדובר בפרטי או ציבורי), או שאין לכך תיעוד?
אני יודעת שזו שאלה מורכבת אבל הייתי רוצה לדעת בקווים כלליים מהם גבולות החסיון בין מטפל למטופל.
אני בת 17, מלש"בית, אני מציגה את השאלות האלה כי אני מועמדת בצבא לכמה מסלולים די יוקרתיים וטובים והרבה זמן אני נמנעת מלנסות ולהפגש עם פסיכולוג כיוון שאני חוששת שזה יוודע לצבא ויפגע במועמדות שלי. אני לא בטוחה שאני רוצה להתחיל טיפול אבל יש בי רצון ללכת לפגישה ולנסות. ושוב, אני חוזרת לשאלה שלי, באיזה מצב יכולה להיות הפרה של החסיון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסיון מטפל מטופל
סמדר ריינר09/11/2009שלום קשת,
יש תיעוד לטיפול הן אצל מטפל פרטי והן בטיפול הציבורי. תיעוד זה לא אמור להיחשף אלא במקרים קיצוניים ותחת צו בית משפט. הדברים אינם אמורים ואינם קשורים, למיטב ידיעתי בשירות צבאי, אלא בדרך כלל כאשר יש תביעה נגד המטפל או נגד המטופל וקו ההתגוננות שלו הוא מצבו הנפשי בעת העבירה.
לגבי השירות הצבאי את יכולה בלחור אם לספר או לא שאת בטיפול. במידה בחרת לספר הצבא יכול לבקש מהמטפל סיכום או חוות דעת מסויימת אם רשויות הצבא חושבות שזה רלוונטי. מה שהצבא יקבל הוא סיכום של המטפל ולא תיעוד של הרשימות. סיכום שאני מאמינה שהמטפל יתעייץ איתך לפני שיעביר אותו.
מעבר מידע ללא הסכמתך מהמטפל לצבא יכול להתרחש במקרים קיצוניים במיוחד אם המטפל יחשוש שאת מסוכנת לעצמך או לאחרים וצריך ליידע את הצבא על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון מטפל מטופל
קשת10/11/2009תודה על התשובה המפורטת.
השאלה שלי הייתה האם עצם המידע שאני בכלל הולכת לטיפול נרשם בתיק הרפואי או משהו בסגנון.
כלומר, במידה שאני אבחר לא לציין זאת בפני הצבא יש אפשרות שהם ידעו או שזה לא מצויין בשום מקום? (ואני יודעת שבמקרים רגילים הם לא טורחים לבדוק זאת אבל עדיין, במקרה שכן)
שוב תודה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון מטפל מטופל
סמדר ריינר10/11/2009שלום קשת,
אם את הולכת לטיפול פרטי אז בודאותאין אפשרות לדעת אם את לא מדווחת.
לגבי טיפול ציבורי, יש דיווח אוטומטי לגבי אישפוז. לגבי הטיפול עצמו, אין דיווח כזה ככל כידוע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון מטפל מטופל
השאלה שלי הייתה האם עצם המידע שאני בכלל הולכת לטיפול נרשם בתיק הרפואי או משהו בסגנון.
כלומר, במידה שאני אבחר לא לציין זאת בפני הצבא יש אפשרות שהם ידעו או שזה לא מצויין בשום מקום? (ואני יודעת שבמקרים רגילים הם לא טורחים לבדוק זאת אבל עדיין, במקרה שכן)
שוב תודה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסיון מטפל מטופל
שוב תודה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)