חסיון מטפל מטופל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חסיון מטפל מטופל
    קשת
    09/11/2009

שלום, רציתי לדעת האם ביקור אצל הפסיכולוג נרשם באי-אלו מסמכים או תיקים אישיים (בין אם מדובר בפרטי או ציבורי), או שאין לכך תיעוד?

אני יודעת שזו שאלה מורכבת אבל הייתי רוצה לדעת בקווים כלליים מהם גבולות החסיון בין מטפל למטופל.

אני בת 17, מלש"בית, אני מציגה את השאלות האלה כי אני מועמדת בצבא לכמה מסלולים די יוקרתיים וטובים והרבה זמן אני נמנעת מלנסות ולהפגש עם פסיכולוג כיוון שאני חוששת שזה יוודע לצבא ויפגע במועמדות שלי. אני לא בטוחה שאני רוצה להתחיל טיפול אבל יש בי רצון ללכת לפגישה ולנסות. ושוב, אני חוזרת לשאלה שלי, באיזה מצב יכולה להיות הפרה של החסיון.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסיון מטפל מטופל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסיון מטפל מטופל

סמדר ריינר
    09/11/2009

שלום קשת,
    יש תיעוד לטיפול הן אצל מטפל פרטי והן בטיפול הציבורי. תיעוד זה לא אמור להיחשף אלא במקרים קיצוניים ותחת צו בית משפט. הדברים אינם אמורים ואינם קשורים, למיטב ידיעתי בשירות צבאי, אלא בדרך כלל כאשר יש תביעה נגד המטפל או נגד המטופל וקו ההתגוננות שלו הוא מצבו הנפשי בעת העבירה.
    לגבי השירות הצבאי את יכולה בלחור אם לספר או לא שאת בטיפול. במידה בחרת לספר הצבא יכול לבקש מהמטפל סיכום או חוות דעת מסויימת אם רשויות הצבא חושבות שזה רלוונטי. מה שהצבא יקבל הוא סיכום של המטפל ולא תיעוד של הרשימות. סיכום שאני מאמינה שהמטפל יתעייץ איתך לפני שיעביר אותו.
    מעבר מידע ללא הסכמתך מהמטפל לצבא יכול להתרחש במקרים קיצוניים במיוחד אם המטפל יחשוש שאת מסוכנת לעצמך או לאחרים וצריך ליידע את הצבא על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסיון מטפל מטופל

קשת
    10/11/2009

תודה על התשובה המפורטת.

השאלה שלי הייתה האם עצם המידע שאני בכלל הולכת לטיפול נרשם בתיק הרפואי או משהו בסגנון.
    כלומר, במידה שאני אבחר לא לציין זאת בפני הצבא יש אפשרות שהם ידעו או שזה לא מצויין בשום מקום? (ואני יודעת שבמקרים רגילים הם לא טורחים לבדוק זאת אבל עדיין, במקרה שכן)

שוב תודה.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסיון מטפל מטופל

סמדר ריינר
    10/11/2009

שלום קשת,
    אם את הולכת לטיפול פרטי אז בודאותאין אפשרות לדעת אם את לא מדווחת.
    לגבי טיפול ציבורי, יש דיווח אוטומטי לגבי אישפוז. לגבי הטיפול עצמו, אין דיווח כזה ככל כידוע לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסיון מטפל מטופל

קשת
    10/11/2009

תודה על התשובה המפורטת.

השאלה שלי הייתה האם עצם המידע שאני בכלל הולכת לטיפול נרשם בתיק הרפואי או משהו בסגנון.
    כלומר, במידה שאני אבחר לא לציין זאת בפני הצבא יש אפשרות שהם ידעו או שזה לא מצויין בשום מקום? (ואני יודעת שבמקרים רגילים הם לא טורחים לבדוק זאת אבל עדיין, במקרה שכן)

שוב תודה.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסיון מטפל מטופל

קשת
    10/11/2009

תודה על התשובה המפורטת.

שוב תודה.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו