פחדים מרובים אצל ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים מרובים אצל ילד בן 7
    מרינה
    20/09/2007

בני בן 6.9 .לפני כי חודשיים יתחיל לפחד מדמות מפחידה מסרט מצוייר.יומיים ראשונים לא יצאה מהבית,היה שקט מפוחד מאוד.דיברנו איתו תמכנו בו והוא הירגיש יותר טוב אבל לסרולין היו לא התקפים של פחד (אמא אני פוחד).כעת הוא פוחד מכול דבר ממוות ממחלות ,שמכונית ידרוס אותו,קשה בן הקטן נפל מכורסא, הוא אמר שידעתי את זה.הוא מתפקד רגיל,הולך לבית ספר עם חשק לכיתה א,אבל כל הזמן מותרד כל הזמן מדבר על זה.אני חסרת עונים,לא יועדת איך לעזור לו, מה לומר,איך לעסיק אותו.שאלה שלי לאחר איזה תקופה של תופעות אללו לפנות לעזרה מקצואי,ולפי ניסיון שלך ומחקרים חרדות של גילים 5-7 נישרים לכל החיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מרובים אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

שרון באומל
    20/09/2007

שלום מרינה
    מדברייך עולה כי טריגר חיצוני עורר חרדה גדולה אצל בנך. ראשית, הייתי אורמת לו משהו בנוסח: "שמתי לב שבזמן האחרון הרבה מאוד דברים מפחידים אותך, איך אני יכולה לעזור לך עם זה". הידיעה שלו שאת "איתו" בכל המתחולל בעולמו הרגשי עשוייה לעזור.
    כתבת שדיברתם איתו וזה הקל עליו, לכן הייתי ממשיכה לדבר איתו על הפחדים ואל מנסה להעסיק אותו בדברים אחרים.
    אם את רואה שגם אחרי שאתם ממשיכים לדבר, תוך מתן לגיטימציה לחרדות וגם תוך מתן הרגעה ועידוד, הוא אינו נרגע במשך עוד תקופה, כדאי לפנות לאיש מקצוע. אם ילד לומד להתמודד עם חרדות בגיל צעיר, הוא יידע לעשות זאת גם בהמשך.
    בבררכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו