בעיות התנהגות - כיצד להתמודד???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות - כיצד להתמודד???
    שרית
    09/11/2009

בני הבכור בן 6 החל ללמוד השנה בכיתה א', במקביל בתחילת שנת הלימודים ילדתי את בני השני, כך שיש תינוק בבית.מאז בני מתנהג נורא ואיום, התנהגות מאוד לא אופיינית לו: מציק לילדים בבית הספר ללא שום סיבה, מפריע בשיעור, צוחק, מפטפט, מתחבר לילדים שליליים, בודק את הגבולות בבית ללא סוף, מאבקי כוחות על כל נושא החל מהכנת שיעורי בית ועד מקלחת ובכלל מאוד לא נעים בחברתו. שוחחנו על כך מספר פעמים והוא הבטיח שישפר את ההתנהגות אך ללא הועיל זה רק מחמיר, גם המחנכת שלו קבעה איתי פגישה בנושא. גם עונשים לא עזרו.
    אינני יודעת מה לעשות, אני חסרת אונים.
    אבקש את עזרתך דחוף כי אני מרגישה שאני מאבדת שליטה.
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות

ליאת גרוס
    10/11/2009

שלום שרית. מכיוון שהגורם להתדרדרות ההתנהגותית קשור לאח, ניתן לשער כי בנך מרגיש תחרות קשה, חרדה, תחושה שלא מספיק מתפנים אליו וכו'. חשוב להקדיש לו זמן נפרד איכותי בתדירות גבוהה. כמו כן, כדאי לנסות לשוחח איתו תוך דגש על הרגשות שלו. נסי לעזור לו להבין מה עובר עליו. הקשיבי לו. תהני ממנו. וכו'.
    אפשרות נוספת היא כי קשיי ההתנהגות אינם תוצאה של האח אלא של המעבר לבית הספר. האם יים קושי לימודי. ילדים המתנהגים כך מאותתים על תסכול רב וחוסר כלים להתמודד. מה כלכך מתסכל אותו בבית הספר? נסי להבין ואז למצוא מענה מתאים.
    בהצלחה
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו