קשיי היפרדות וגעגועים לאמא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות וגעגועים לאמא
    דידי
    20/09/2007

בתי בת 5.
    התחילה שנה שלישית באותו גן, אותן גננות, כמה ילדים חדשים, אבל בכללי אין שינוי קיצוני.
    מחופשת הקיץ, בזמן שהיתה בקייטנה, היא התחילה להראות סימני קושי להיפרד ממני, ולתת לי ללכת לעבודה. (בקייטנה ייחסתי את זה , לשיעמום (לטענתה), למטפלת שלא הכירה, וילדים שלא הכירה). מהקייטנה הוצאתי אותה, אחרי שבוע וחצי, כי אמרתי שזה צריך להיות בכיף.
    בקיצור, אני הולכת באופן אסרטיבי, קצר ולעניין (למרות שהיא בוכה, וכואב לי) יש לה התפרצויות געגוע במהלך היום, גם כשהיא לא בגן (אצל חברה) והיא אומרת שהיא מתגעגעת לאמא...

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• געדועים לאמא

שרון באומל
    20/09/2007

שלום דידי
    ראשית, חושבים מה קרה בזמן האחרון: עבודה שונה שלך, תחילת היריון (ילדים מרגישים גם אם הם לא רואים), קשיים בבית וכו'. שנית, הייתי אומרת לה ששמת לב שבזמן האחרון היא מאוד קשורה אלייך ומתגעגעת מאוד במשך היום ואת רוצה לחשוב יחד איתה למה. אפשר גם לחשוב ביחד מה עושים כשמתגעגעים: מציירים לאמא ציור, שרים שיר שאהוב על אמא ועליה, מבקשים חיבוק מהגננת, הולכים לשתות או כל דבר אחר העולה על רוחך. אפשר גם לצייד אותה לגן בחפץ מהבית, בו היא יכולה לאחוז כשהיא חשה געגועים. אפשר לכתוב לה פתק קטן ולהכניס לתיק הגן, וכשהיא חשה געגועים, היא יכולה לבקש מהגננת להוציא אותו ולהקריא לה - בתור הפתעה. וכו'. היי יצירתית
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו