מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקותאמא10/11/2009
שלום רב,
יצא לי ארוך - אז סליחה מראש.
בני בן 5.5, הוא נבון בצורה לא רגילה, מסוגל לשבת שעות ולשחק במשחקי דימיון/הרכבה,לקרוא בעצמו ספרים,להאזין למוסיקה,לשוחח ולפתח עינינים פילוסופיים, מתעניין בהכל, ספורטיבי, יצירתי, חברותי, תקשורתי.
יש לו אח בן כמעט 3, ואח בן שנה.
כל אחד מן האחים שלו עשה קפיצת התפתחות בתקופה האחרונה, בן ה3 מדבר שוטף, ומצחיק אותנו ומקסים אותנו, בן השנה התחיל ללכת ולהראות הרבה יותר נוכחות בבית - הוא גם קנאי ענקי, ואסור לי אפילו לשבת עם אחיו הגדולים בלי שהוא יבוא וידרוש ידיים/יחס/הנקה בבכי ורטינות.
שניהם בבית - לא במסגרת.
בן ה5 מקנא. הוא בגן חובה, חוזר ב2. קשה להקדיש לו זמן בודד, אנחנו משתדלים מאוד, אבל זה יוצא שעה בשבוע כל הורה. לפעמים יש כמה דקות כשהוא חוזר מהגן לפני שמישהו מאחיו מתעורר
והתוצאה - אוף! הצקה אינסופית, עד לפני חודש רק לבן ה3, ועכשיו גם לקטן. לא נותן להם לשחק, חוטף, לוקח, הורס, את הקטן מרים, מזיז, מפיל (בלי לסכן), שם עליו צעצועים, את הבינוני מועך (ערימת ילדים...), וממש משליט טירור מילולי (רוצה שאני אפרק אותך? רוצה שאני אהרוג אותך?).
הקטן צורח ובוכה, והבינוני מתנפל ומגן על עצמו בחירוף נפש - כבר הגיע לנשיכות. הוא כבר מתנפל ונושך גם אם הגדול עבר לידו במקרה.
בבוקר עד שהוא הולך לגן ומ2 חיינו ממש לא נעימים, הם מלווים בבכי תמידי של אחד מהאחים - עד שבסוף כולם נהיים עצבניים ובוכים כבר על כל דבר בלי סיבה.
רוצה גם להוסיף שהוא מאוד אוהב מגע - הוא כל הזמן נמרח עלי מנשק, מלטף, ואפילו כאילו אוכל (לי זה עושה צמרמורת), והוא עושה כך גם לחברים שלו, כל הזמן שוכב עליהם ומחבק אותם - וגם הם לא ממש מתלהבים, אולי בהתחלה כמשחק מגניב, אבל כמה אפשר?
מה ניסינו?
שיחות, נזיפות, התייחסות רק לצד המוצק והתעלמות מההצקה עצמה, הקדשת יותר זמן רק לו (בייביסיטר לאחרים), צמצום הזמן שהוא איתם לבד, מביאים חבר בשבילו (ואז הוא מציק לחבר...) הרבה פעמים זה כבר נגמר בהתפרצות שלי שהיא בטוח לא תורמת.
אגב - בחופש הגדול, בחודש הרצוף של כולנו ביחד, הכל היה בסדר. אבל אני לא יכולה להשאיר ילד בן 5 בלי מסגרת רק כדי שלא יקנא.
אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות
סמדר ריינר10/11/2009שלום א.ע.
את כותבת בצורה נוגעת ללב על המצוקה ועל ההבנה היפה והנכונה שלכם ,בעיני, לגבי מה קורה ואיך אפשר להתמודד. מה שחסר לי זה הנתון כמה זמן זה נמשך, וכמה זמן ניסיתם את הפתרונות שמנית (הקדשת זמן נפרד עבורו ובייביסיטר עבור האחרים למשל), יכול להיות שציפיתם שאחרי מספר פעמים שתקדישו לו זמן נפרד הבעיה תיפתר? יכול להיות שצריך כאן משהו קצת יותר קבוע ומאסיבי. אני לא יודעת מה משאבי העזרה שיש לכם מצד המשפחה המורחבת, ועד כמה את ם יכולים להרשות לעצמכם להשקיע בו מדי יום ומדי שבוע אבל חשוב להקפיד על הקביעות שבעניין, ולתת לזה קצת יותר זמן ואינטינסיביות.
דבר נוסף הוא העמדת גבולות בצורה ברורה ועיקבית. נראה לי גם שקשה לך אם את נמצאת לבד עם שלושתם רוב שעות היום. שוב, יכול להיות שאלה הן המגבלות שלכם ואין מה לעשות, אבל אם יש אפשרות שמישהו (אבא, סבתא, דודה, בייביסיטר,) יוכלו להיות איתכם לאורך אחר הצהריים זה יכול מאוד להקל ולחק את תשומת הלב בצורה יותר טובה בין שלושתם.
הייתי גם מאפשרת לו לבלות כתינוק חלק מהזמן, אם יש לו נטיה לכך, לחזור לבקבוק לפעמים, וכו'. אל תדאגי, הוא בעצמו ירצה לחזור להיות גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אמא11/11/2009באמת לא עשינו את זה הרבה זמן, OK, ננסה לתגבר את הזמן האישי לאורך זמן.
לחזור לבקבוק.. אצלינו התינוקות יונקים, והציצי תפוס כרגע, אז... אחשוב על משהו אחר בתינוקות. אולי יותר ידיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות
סמדר ריינר11/11/2009שלום א.ע,
הכוונה שלי לא הייתה לעודד אותו באופן אקטיבי לחזור לתינוקות אם זה לא בא ממנו, אלא לשים לב מתי הוא מבקש סוג של רגרסיה ולאפשר אותה. יש ילדים שמבקשים גם בקבוק, או גם על הידיים, או מוצץ, לזה התכוונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות
אמא11/11/2009את קלעת בול, הוא באמת הרבה פעמים מנסה לחזור להיות תינוק - כל ההימרחות, והכאילו אכילה שלו אותי - יש בזה המון התנהגות של תינוק (הבנתי את זה רק אחרי קריאת ההמלצה שלך), והוא מבקש המון ידיים בעצמו, וכועס שמרימים את הבינוני ואותו לא, בגלל זה העליתי את זה כאופציה, אין לנו בבית לא בקבוק ולא מוצץ אז אין לי רעיון יותר קל (תרתי משמע...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה:-)
סמדר ריינר11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)