ילדה שלא מדברת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מדברת
    גל
    11/11/2009

שלום,

בתי בת 4, בבית מדברת שוטף וגם עם חברים שאליהם היא רגילה.

כאשר אנו הולכים לחברים שאליהם היא פחות רגילה היא לא מדברת איתם, היא משחקת אבל בלי לדבר, וגם בגן היא לא מדברת עם הגננת. מדובר בגננת חדשה, גם בגן הקודם היא דיברה עם הגננת רק במצבים של אחת על אחת ולא בפורום של ילדים.

הילדה שלי מקסימה וגם חברותית אבל לאחרונה אני מרגישה שחוסר הדיבור מתחיל לפגוע בה חברתית.

היכן כדאי לאבחן את העניין והאם יש דרכי טיפול ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא מדברת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מדברת

סמדר ריינר
    11/11/2009

שלום גל,
    אוי תסבירי יותר איך הדבר פוגע בה חברתית, כי זה לא כל כך ברור. מדובר בילדב קטנה, את בעצמך אומרת שהיא לאמדברת עם ילדים שהיא לא רגילה אליהם, סימן שכשהיא מתרגלת היא כן מדברת, אז אולי צריך לתת לה זמן להתרגל. יש ילדים שזקוקים ליותר זמן וצריך לכבד זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מדברת

גל
    16/11/2009

סמדר שלום,

ביקשת שאסביר יותר - אחים של חברות שאנו באות אליהם שואלים, מה היא לא מדברת ? לפעמים גם הילדים בני גילה שואלים זאת. כמו כן לעתים הורים מעירים משהו בסגנון "בלעת את הלשון" ?
    ובנוסף יש לי הרגשה שבגלל שהיא לא מדברת אז פחות רוצים להזמין אותה.
    אודה לך אם תוכלי לייעץ לי מה להגיד לבת שלי או לאחים/הורים שמעירים הערות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מדברת

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום גל,
    אולי פשוט להסביר כמו שהסברת כאן - שכשהיא מתרגלת היא מדברת...פשוט להגיד שלפעמים היא מתביישת וכשהיא מכירה יותר אז היא גם מדברת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו