מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה של אמאאורית11/11/2009
שלום,
בתי היחידה בת 18 חודשים תמיד הייתה קשורה רק אליי, בבית אנחנו חיים אמא (אני) אבא סבתא וסבא שגר דירה ליד.
בימים האחרונים בכל פעם שמישהו מהמשפחה המצויינת פונה אליה היא נכנסת להיסטריה ורוצה אמא, מייד כשאני מרימה אותה היא נרגעת מחבקת אותי חזק ומניחה ראש על הכתף שלי .
אני נמצאת בבית איתה מאז שנולדה אנחנו הולכות ביחד לפעילויות שונות כמעט מדי יום, היא מתקשרת סביר, היא מאוד מאוד חברותית עם אנשים זרים לחלוטין, היא מפחדת אם מישהו צועק או גס רוח ומפחדת גם מילדים, הפחד מתבטא בכך שהיא עושה תנועת בהלה ורצה מייד אלי בבעתה.
הדאגה הכי גדולה שלי היא שהיא לא רוצה את אבא שלה ובכל פעם שהוא מנסה להרים אותה או לתקשר אתה היא בוכה בכי הסטרי ומצפה שארים ואחבק אותה.
לתמונה הכללית כל הסובבים אותה הם אנשים מאוד "פסימים וחסרי רגשות" כלומר הילדה יכולה לקרוא לאביה שלום כשהוא יוצא לעבודה והוא מצדו לא מתייחס או לחילופין כשהוא יוצא מהבית הוא לא אומר להתראות וכשהו חוזר הוא לא אומר שלום.
מצטערת אם יצאה פה מגילה, מקווה שהצלחתי להעביר את התמונה הכללית
בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה של אמא
סמדר ריינר11/11/2009שלום אורית,
מדובר בילדה קטנה מאוד, הקשר שלה לאמא הוא עדיין טבעי. זה נשמע שיש לך ביקורת על ההתנהגות של אביה, ואת חושבת שהוא לא רגיש, כלומר אני מניחה שיש לך השערה שבגלל זה הילדה פחות קשורה אליו. כלומר לא נראה לי על פי התאור שלך שהשאלה היא לגבי הילדה, כי לא נראה מהתאור שלך שהבעיה אצל הילדה. אם התאור שלך הוא נכון ואובייקטיבי, זה נשמע שאת צריכה לדבר עם בעלך, לא?
אלא אם כן יש פה תפיסה סמויה שלך ואולי לא מודעת שהכי טוב אצל אמא ולא כדאי לילדה להיקשר לאנשים אחרים כי "כולם פאסימיים וחסרי רגישות" והילדה קולטת בחושים שלה את התחושה שלך ומתנהגת בהתאם. ואז,עם כל המחמאה שבדבר, לפעמים זה כבר קשה לך.
אז אחד משניים - שתנסי לשנות את ה"סביבה הפסימית וחסרת הרגישות" או שתשני את התפיסה שלך את הסביבה הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)