בעיות התנהגות -ילדה בת 7.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות -ילדה בת 7.5
    מיטל
    11/11/2009

שמי מיטל ואני אמא לעמית בת 7.5 (כיתה ב') וליובל בת 4.5 .
    אצל עמית מופיעות לעיתים קרובות התפרצויות ובעיות התנהגות שמלוות בצעקות ואף לעיתים גילויי אלימות כלפיי וכלפי בעלי. התפרצויות אלה מתרחשות רק בבית או אצל הוריי -במקומות בהם היא מרגישה נוח. בבית הספר כאילו מדובר על ילדה אחרת לחלוטין -היא שקטה,אדיבה, חברותית ותלמידה מצטיינת .האיום הכי גדול מבחינתה זה שאני אספר למורה איך היא מתנהגת בבית (כשניסיתי בעבר לספר לגננת שלה היא פשוט היתה בהלם ולא האמינה שאנחנו מדברים על אותה ילדה...). חשוב לציין שהיא מאד עקשנית ומקובעת גם לגבי האוכל שלה -יש מס' דברים בודדים אותם היא מוכנה לאכול ולא מוכנה לנסות לאכול שום דבר מעבר (למשל -אף פעם לא אכלה פרי/ירק ,התזונה שלה מתבססת בעיקר על פחמימות ושניצל וכן מוצרי חלב). אני מענישה אותה בהגבלת הצפיה בטלויזיה ובשימוש במחשב אך לאחר מס' ימים ההתנהגות חוזרת על עצמה ויש הרגשה שהעונשים לא ממש עוזרים. מדובר על ילדה שלא חסר לה כלום , אנחנו מעניקים לה המון גם מבחינה חומרית וכמובן מבחינה רגשית ועדיין באחת ההתפרצויות האחרונות היא אמרה "נמאס לי מהחיים האלה" - כאן ממש נכנסתי ללחץ , אין לי מושג מאיפה זה צץ פתאום. אני מרגישה ממש חסרת אונים מולה. מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות -ילדה בת 7.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    11/11/2009

שלום מיטל,
    מאחורי כל התנהגות עומדת הרגשה. ניסיתם פשוט לברר עם עמית מה קשה לה? נשמע שאתם מייד כועסים ומענישים לא שמעתי בתאור שלך שלב של בירור עם הילדה, מה היא רוצה, איך אפשר לפתור את הקשייםשלה בעוד דרכים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו