מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות לא מכובדת לסבתאאמלה12/11/2009
שלום רב,
אני התגרשתי לפני יותר משנתיים ואימי עוזרת לי מידי בוקר לקחת את התאומות (בנות 5) לגן.
לעיתים הן מתנהגות בצורה לא יפה ולא רוצות שהיא תבוא. אני מבינה שהן רוצות שאני אקח אותן אבל אני חייבת לצאת מוקדם ואבא שלהן מגיע רק לשעתיים בשבוע אחה"צ.
במקביל אחותי פרודה וחיה עם בנה אצל אימי וגם הוא מרשה לעצמו להתנהג לא יפה לאימי כשאחותי לידו. היחס שונה כשאימא שלו לא בסביבה.
מה ניתן לעשות כדי שהנכדים יתנהגו בצורה מכובדת לסבתא שלהם? לא יכולה לקבל את זה שבגלל שהיא נותנת את עצמה, מוותרת על עצמה, היחס צריך להיות מזלזל כי בלעדייה לא היינו יכולות להסתדר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא מכבדת כלפי סבתא.
נעמה סבג שמש12/11/2009שלום רב,
נשמע כי הסבתא באמת דמות דומיננטית ועוזרת בחייכם.
האם את מציבה גבולות לבנותייך בנושאים הנראים לך חשובים? לא לבהכות, למשל? לא לחצות כביש לבד, לא להתחצף אלייך, לא לשפוך את האוכל על השטיח בכוונה וכו'?
מה שאני מנסה לומר הוא, שתגובתך אמורה להיות קיצונית באותה המידה גם ליחס כלפי הסבתא.
כל התנהגות לא יפה בשעות אחה"צ, תלווה בכניסה לחדר על מנת להרגע ובכדי לחשוב על הדברים שאמרתי.
אם הסבתא אמורה ללכת איתם לגן המשחקים, אותו יום לא יהיה גן משחקים.
ברגע שתנקטו בפעולה ולא תאמרו "זה לא יפה", הבנות יבינו שיש תוצאות להתנהגות שלהן, ולכן יהיו מחוייבות להיע את עצמן בצורה מכובדת יותר.
אולי בהתחלה הן יפעלו כך מחשש, אך לאט לאט התנהגות זו תיטמע בהן.
הרי לא היית ותקת אם היתה מדברת כך למורה בבית הספר, נכון? אז התחילו מעכשיו.
את נשמעת החלטית, כך שאם תהיי עקבית זה יעבוד.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)