פעוטה בת שנה ושבעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוטה בת שנה ושבעה חודשים
    שלי
    12/11/2009

שלום יש לי שתי שאלות והייתי שמחה לקבל יעוץ לגביהן

אני אם חד הורית גרה עם הילדה בת שנה ושבעה חודשים אצל הורי (אני עזבתי את אבא של הילדה שלושה שבועות לפני הלידה). הילדה שלי לא מכירה משהו אחר וחולה על סבתא וסבא אבל איך שרואה אותי אפילו אליהם היא מסרבת ללכת וכל ניסיון מלווה בבכי היסטרי וניסיון לאחוז בי חזק או שאני הולכת לעבודה וההורים שלי לוקחים אותה בבוקר לגן היא רואה את התמונות שלי ובוכה אמא אמא האם התנהגות זו תקינה לגיל זה? אני מחזירה את הקטנה שלי מן המעון ואני איתה כל יום (למעט ימי חמישי) משעה 15:40 עד שאני משכיבה אותה בשעה 20:30 אשמח להתייחסות לזה

שאלה שניה :לפני שבועיים היתה אמורה לעבור ניתוח דרכי דמעות בשתי העיניים עקב חסימה מלאה אבל לצורך הניתוח מבית חולים דרשו גם שהגרוש שלי יבוא לחתום איך שבא חטף אותה בכוח מן הידיים שלי באיזשהו שלב שממש בכתה אמא אמא והושיטה ידיים אלי עם בכי קורע סירב להחזיר אותה ואמר לה בכעס אין אמא יותר את עם אבא עכשיו (אותו בכלל לא מכירה כי מסרב לראות אותה במרכז קשר וגם בעיקרון מסרב להכיר בה בתור הבת שלו) אחר כך שירדנו במעלית ניסה לברוח ובדרך ניסה לחטוף אותה בכוח מן הידיים שלי כמובן שממש הדפתי אותו שלא יצליח אבל מאז הילדה בכלל לא מוכנה לעזוב אותי אפילו לא למשחק בקניון ושלא לדבר על המעון שלוקחים אותה עד היום מסרבת שיעזבו אותה ורק בוכה האם יש קשר בין הדברים? ואיך ניתן לעזור אם כן הייתכן שעדין זוכרת את מה שקרה שם?
    אשמח לתשובות וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה בת שנה ושבעה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוטה בת שנה ושבעה חודשים

סמדר ריינר
    13/11/2009

שלום שלי,
    לא תארת מה קורה כשאת מביאה אותה לגן, או שרק הורייך לוקחים אותה? ולא כתבת מה קורה לה בגן, איך מתפקדת שם והאם גם שם כל היום בוכה. לילדים בגיל הזה וגם בגילאים מאוחרים יותר בהחלט קורה הרבה שהם מתקשים להיפרד בבוקר מההורים בכניסה לגן. עם זאת זאת משהו בתאור שלך אכן נשמע דרמטי. האירוע שאת מתארת בבית החולים בהחלט יכול להשפיע במידה מסויימת, אך לא נראה לי שהוא הגורם לכל העניין.
    יכול להיות שמשהו מהמתח הקשור בנסיבות הולדתה ונסיבות הפרידה שלה מאביה מורגש על ידה גם ביום יום, לא רק באירוע בבית החולים. סביר להניח שגם את מתוחה וחרדה מהסיפור הזה וייתכן שזה משפיע על תחושת הביטחון והרוגע בקשר ביניכן. יכול להיות שכדאי לך לך פנות עם הילדה לטיפול דיאדי, או לייעוץ עבורך כדי לסייע לך לעבד את התקופה הקשה שאת עוברת. אם את תהיי יותר רגועה, זה ישפיע גם על חרדת הנטישה של הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שלי
    13/11/2009

אני לא לוקחת את הילדה למעון אם אני לוקחת אותה קשה לה לעזוב אותי במהלך היום במעון היא בסדר גמור נרגעת מהר מאוד ומתעסקת במשחקים עם הילדים עבודות אוכלת שם יפה מאוד, ישנה, יש גם הרבה פעמים שבכלל לא בוכה במעון עושה יפה שלום לסבא וצוחקת אגב גם אני לוקחת אותה יצא כבר מספר פעמים נרגעה מהר מאוד ונכנסה לשוונג של המשחקים. סה"כ רוב הזמן הילדה כן מחייכת
    ובעיקרון כל מי שמכיר את הנפשות הפועלות כאן טוען שהילדה מאוד מאוד קשורה אלי מכל הבחינות וכולם טוענים שהיא ילדה של אמא
    אין לה בעיה כל כך ללכת לאחרים אבל לוקח לה כמה דקות עד חצי שעה של הסתגלות לאחרים כלומר לבטוח באחרים וזה הי עוד לפני המקרה של בית חולים
    למשל בבית כנסת מייד הולכת לאנשים שם אבל אחרי 2 דקות רוצה לחזור אלי הילדה עדיין לא הולכת היא בעיכוב בזה ומטופלת בהתפתחות הילד אולי זה גם משפיע עליה בדרך זו או אחרת
    גם בלילה יש לנו טקס קבוע עם משחקון קטן איתה לפני השינה עם סבא ואחר כך סבתא עושים את משוך בגזר והיא צוחקת ואומרת בעצה כבר גזר ומחכה לזה ואז נפרדת יפה עם חיבוק ונשיקה לכל אחד מהם אחר כך אני לוקחת אותה למיטה מקריאה לה סיפור או שיר נותנת חיבוק לילה טוב ונשיקה והיא נרדמת ללא בעיה בתקופה האחרונה אף ישנה לילות רצופים
    זהו נראה לי בגדול תיארתי והסברתי יותר בהרחבה את מה שקרה בבית חולים בכלל לא מזכירים כן מגיפים תריסים בחדר כי לא פעם הצביעה לכיוון החלון והסתכלה בפחד ומאז שהגפנו תריסים בלילה הילדה יותר רגועה ולא מתעוררת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    14/11/2009

שלום שלי,
    לפי מה שאת מתארת לילדה כן יש יכולת להרגע, וגם לך יש יכולת טובה להרגיע אותה. נראה שאתן מאוד קשורות, ומצד אחד יש משהו נעים ומחמיא עבורך בכך שהילדה היא ילדה של אמא ומצד שני, לפעמים זה קצת מעיק. סביב הדבר הזה, כלומר איך מווסתים יחסי קירבה שלא ייהפכו להיות יותר מדי מעיקים, אולי כדאי שתפני לאיש מקצוע, אם זה מפריע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו