חינוך של סבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חינוך של סבתא
    אמא
    12/11/2009

שלום רב,
    אמא שלי מתייחסת לילדי באופן הבא -
    אם אחד מהם זורק קליפה של משהו לפח, היא מרימה וניגשת בעצמה לזרוק לפח
    אם הם יושבים היא ניגשת ושואלת אותם אפשר/אתה מרשה לי לשבת לידך (בטון מתרפס)
    אם הם מדברים אליה בצורה חצופה - היא לא מעירה דבר
    אחרי שהיא מסיימת לשחק איתם - היא מסדרת בעצמה את כל המשחק
    והיא לא מרשה לי להעיר להם כלום על ההתנהגות שלהם לידה.

בהרגשה שלי זו לא דרך נכונה להתייחס לילדים אם אתה מעוניין שהם יתנהגו אליך בצורה מכובדת.
    אנחנו מחנכים אותם אחרת.

האם לעשות משהו או להתעלם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך של סבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך של סבתא

סמדר ריינר
    13/11/2009

שלום "אמא",
    אני מבינה אותך, ההתנהגות של הסבתא נותנת דוגמא לא כל כך תואמת לחינוך שאתם נותנים. קודם כל אפשר לנסות לדבר איתה, לא ליד הילדים כמובן, ולשאול אותה בצורה מכבדת ומכובדת האם היא מוכנה לעזור לכם יותר בחינוך ולשנות כמה מההרגלים שלה כשהיא עם הילדים. הייתי מנסחת את זה באופן שנותן לה חשיבות ומגייס את יכולת הנתינה שלה. יכול להיות שהיא מאוד רוצה לתרום כסבתא וואולי לא מרגישה מה יש לה לתת וזו הדרך שהיא מוצאת להתחבב על הילדים , אולי אם תנסחו את זה כסוג של עזרה עבורכם יהיה לה יותר קל להתגייס. אם היא מסכימה - מה טוב, למרות שסביר להניח שלפעמים יהיה לה קשה לעמוד בזה כי זה האופי שלה והיא אשה מבוגרת, ואז. אפשר להזכיר לה, בעדינות. אם היא לא מוכנה, תצטרכו לקבל את זה. סבא וסבתא הם לא הורים, תפקידם הוא לא לחנך, אלא הרבה פעמים הם אלה שמפנקים. אולי כדאי לחשוב יחד איתה איך היא יכולה לפנק את הנכדים שלה באופן שלא פוגע בחינוך שאתם מנסים לתת. למשל לעשות אים דברים כיפים אחרים, שמתאימים ליכולת הכספית שלה או שלא עולים כסף, להכין משהו טעים וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו