מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקשנית בת 6לירון14/11/2009
אני אם חד הורית חיה בזוגיות שניה בן זוגי אוהב את ביתי כאילו הייתה שלו. אבא שלה מעורב בחייה יום יום. יש לה משפחה גדולה שאוהבת אותה ותומכת בה.
אבל.... בכל דבר הכי קטן היא עושה דווקא בגן אין בעיות איתה בכלל כשאני מספרת לגננת היא מתפלאה ואומרת לי שבגן יש לה ילדה אחרת לגמרי.
אצלי היא פשוט פורקת כל עול היא משתוללת מכה ובפרוש מסרבת להקשיב בקולי.
היא בכל דבר קטן שלא מוצא חן בעיניה היא מאבדת עשתונות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שוברת דברים ולא מצליחה להרגע
אני לא מכה אותה ומנסה להיות אסרטיבית ולא כ"כ הולך לי אני מתוסכלת מאוד!!!!!!!!! אני רבה עם בן זוגי כל הזמן הגרוש שלי אומלל מהמצב והיא פשוט מקשה על כולנו לעזור לה אני לא מבינה על מה היא כל כ"כ כועסת ועל מה?!?!?! יש לה הכל וים של אהבה ותשומת לב.
אני ממש אובדת עצות אני יודעת שאין תרופת קסם וזה אולי הגיל אבל למה ככה ולמה כ"כ קשה?
בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנית בת 6
סמדר ריינר14/11/2009שלום לירון,
קודם כל, לפי הפרטים שאת מספרת- זה לא קורה בגן. כלומר יכול להיות שזה משהו שקשור לקשר איתך. את לא מספרת איך היא מתנהגת עם הגרוש, או עם בן זוגך.
יכול להיות, ואני אומרת את בזהירות כי אין לי הרבה פרטים וגם לא דוגמאות, אבל יכול היות שלך יש ציפייה, שאם את להרגשתך נותנת לה הכל ובן זוגך אוהב אותה והגרוש שלך בקשר איתה אין לה שום סביה להתלונן והיא חייבת להיות כלל הזמן ילדה טובה וללא תוקפנות. לפעמים, כשאנחנו לא מוכנים לקבל תקופנות טבעית מצד ילדים, ונעלבים נורא אם הם מתנהגים אחרת ממה שציפינו, ההתנגות התוקפנית מחמירה ועלולה להפוך לאלימות. יכול להיות שמה שקורה אצלכם זה כבר אחרי ההחמרה. יכול היות שכל פעם שהילדה הראתה מצוקה, את ניסית להסביר לה בכל מיני דרכים שאין לה סיבה להרגיש מצוקה - כי הנה היא מקבלת הכל, ואז היא הרגישה שלא קשובים למצוקה שלה והזעקות שלה לעזרה והתסכול רק מתגברים. גם יכול להיות שאת לא יודעת להיות אסרטיבית ועיקבית איתה. לא פירטת למה את לא מצליחה להיות אסרטיבית, ולכן קצת קשה לי להנחות אותך פה. אסרטיביות זה אומר לדבר באופן נחרץ וברור, לא לשתף פעולה עם "טרור" של הילד, לא לתגמל התנהגות לא נאותה ולא להישבר ולהענות לילד כשהוא מבקש משהו בצורה אלימה. מצד שני, צריך כן להקשיב למצוקה האמיתית אם יש כזו. כל הילדים מרגישים מצוקות כחלק מההתפתחות שלהם ולא משנה כמה אוהבים אותם ונותנים להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)