מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון ילד בן6 ותשעה חודשיםדידי15/11/2009
שלום לך
הבן שלי לומד בכיתה א' יש לו חוסר ביטחון שמאוד מורגש. הוא מפחד לטעות למשל בקריאה, עד כדי כך שהמורה העבירה אותו לשיעורי חיזוק. כי כנראה הוא מתבייש (בבית הוא יחסית קורא טוב למרות שגם בבית הוא מפחד לטעות) . המורה אומרת שכאשר היא נותנת תרגיל בכיתה הוא מסתכל לכיווני החברים לראות מה הם עושים או שהוא שואל אותם.
אני יודעת שבמתמטיקה הוא מעולה.
רצוי לציין שגם בבית הוא שואל שאלות של חוסר ביטחון למשל : אם אני אומרת שאני מכינה ארוחת ערב לכולם אז הוא שואל "אם גם לו אני מכינה" ועוד...
איך אפשר לטפל בחוסר ביטחון ??.
אני מהמרכז ואשמח באם תפני אותי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון
סמדר ריינר15/11/2009שלום דידי,
האם ניסית לשאול אותו למשל למה הוא חושב שהוא לא "חלק מכולם" כשאת מכינה ארוחת ערב? מעניין לשמוע אם יש לו מה לומר. לא פירטת בשאלה האם יש לו אחים, מה מקומו בסדר הלידה וכו'. יכול להיות שמתוך כל מיני אילוצים שלפיהם הבית מתנהל, (רמות הפניות שלכם ההורים, מס' האחים וכו') הוא ל אמצליח למצוא את מקומו ולהרגיש שהוא חשוב. חשוב לשוחח איתו על כך וליזום חיזוקים והתייחסויות אליו במהלך היום.
לגבי הפניה, לא כתבת איפה באיזור המרכז, איזור המרכז הוא גדול... בעיקרון יש מבחר של סוגי טיפולים במוסדות ציבוריים - דרך קופות החולים ומשרד הבריאות וכן מטפלים פרטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)