חוסר ביטחון ילד בן6 ותשעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון ילד בן6 ותשעה חודשים
    דידי
    15/11/2009

שלום לך
    הבן שלי לומד בכיתה א' יש לו חוסר ביטחון שמאוד מורגש. הוא מפחד לטעות למשל בקריאה, עד כדי כך שהמורה העבירה אותו לשיעורי חיזוק. כי כנראה הוא מתבייש (בבית הוא יחסית קורא טוב למרות שגם בבית הוא מפחד לטעות) . המורה אומרת שכאשר היא נותנת תרגיל בכיתה הוא מסתכל לכיווני החברים לראות מה הם עושים או שהוא שואל אותם.
    אני יודעת שבמתמטיקה הוא מעולה.
    רצוי לציין שגם בבית הוא שואל שאלות של חוסר ביטחון למשל : אם אני אומרת שאני מכינה ארוחת ערב לכולם אז הוא שואל "אם גם לו אני מכינה" ועוד...
    איך אפשר לטפל בחוסר ביטחון ??.
    אני מהמרכז ואשמח באם תפני אותי ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון

סמדר ריינר
    15/11/2009

שלום דידי,

האם ניסית לשאול אותו למשל למה הוא חושב שהוא לא "חלק מכולם" כשאת מכינה ארוחת ערב? מעניין לשמוע אם יש לו מה לומר. לא פירטת בשאלה האם יש לו אחים, מה מקומו בסדר הלידה וכו'. יכול להיות שמתוך כל מיני אילוצים שלפיהם הבית מתנהל, (רמות הפניות שלכם ההורים, מס' האחים וכו') הוא ל אמצליח למצוא את מקומו ולהרגיש שהוא חשוב. חשוב לשוחח איתו על כך וליזום חיזוקים והתייחסויות אליו במהלך היום.

לגבי הפניה, לא כתבת איפה באיזור המרכז, איזור המרכז הוא גדול... בעיקרון יש מבחר של סוגי טיפולים במוסדות ציבוריים - דרך קופות החולים ומשרד הבריאות וכן מטפלים פרטיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו