מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת ה5 מגרדת פצעונים באופן שחוזאורלי15/11/2009
שלום רב,
ביתי בת ה- 5 מגרדת את הפצעים באופן שחוזר על עצמו
כאשר אני מעירה לה היא טוענת שזה מגרד לה ולכן מגרדת. מאחר והפצעים על הפנים אני חוששת להתעלם שמה יהיו לה צלקות.
זה לא משהו אובססיבי אבל היא חוזרת על הפעולה מס' פעמים עד שזה חולף.
האם יש מקום לבדוק את הנושא מבחינה פסיכולוגית?
חשוב לי לציין כי ביתי ילדה שמחה ואינטליגנטית מאוד, בת יחידה
אשמח לייעוץ,
תודה אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד פצעונים
סמדר ריינר15/11/2009שלום אורלי,
לא ברור לי למה יש לה פצעים על הפנים? ואם יש לה פצעים אולי הם באמת מגרדים? האם זה נבדק על ידי רופא? קודם כל צריך לבדוק רפואית מה קורה ואז אפשר לדעת אולי יש דרך להקל עליה את תחושת הגירוד, אבל נשמע לי שקודם כל התשובה כאן היא רפואית ולא פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים חוזרים
אורלי15/11/2009שלום רב,
הפצעונים נבדקו רפואית ע"י רופאת עור, זה לא מגרד לה.
יכול להיות סתם סימן או שריטה שהיא תשים לב שקיימת ואז תתחיל להתעסק בזה עד שיהפכו לפצעונים ושוב תגרד עד שיחלוף.
אני מרגישה שזו תופעה אצלה פשוט לא להרפות מפצע שהיא מגלה והיא מגרדת עד שיוצא דם ושוב מגרדת עד שזה חולף.
זה לא משהו רפואי.
תודה, אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
אורלי15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סמדר ריינר15/11/2009שלום אורלי,
קודם כל תגובות בפורום אמורות להתקבל בטווח של כ-24 שעות וגם בזה אנחנו לא תמיד עומדות. כך שאם לא התקבלה תגובה אחרי שעה כדאי להמתין קצת.
לא ברור מפנייתך האם הסברת לילדה, ובאיזה אופן. אם לא הסברת אז כדאי להסביר, בצורה עדינה ונעימה שלא כדאי לגרד כי יכולים להישאר סימנים.
אם הסברת וזה לא עוזר, ואת חושבת שיש סיבה פסיכולוגית, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מהי, ולא כתבת על שום דבר שיכול להיות קשור לכך.
כדאי לשוחח עם הילדה ולבדוק האם משהו מטריד אותה, וכמו כן לחשוב האם היו שינויים לאחרונה במשפחה או אירועים מיוחדים. לפי מה שכתבת, אני לא יכולה לעזור לך כרגע יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורלי15/11/2009ראשית תודה על התגובה.
אצור קשר / אקבע פגישה ע"מ שנוכל לברר לעומק באם קיים צורך בטיפול.
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)