מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפות זעם לילד בן 5הילה21/09/2007
בני בן ה-5 מפותח, מתבטא בבהירות וחברותי לילדים ומבוגרים, בן יחיד, מתרגז לעיתים, משלב ידיו וצועק על סביבתו, כולל הגננות בגן (חובה). אין לו בעיה להתנצל על מעשיו כשהוא נרגע, אך הדבר חוזר שוב ושוב, והוא אומר שכשהוא כועס הוא שוכח את כל השיחות שלי (אימו) איתו והוא לא יכול לעצור. מה עושים? כבר קראו לי לשיחה עימו בגן החדש, בגנים הקודמים קיבלתי מהגננות מסרים דומים, אולם הן "החליקו" את האירועים וסלחו לו. במיסגרת הנוכחית לא סולחים לו והוא התחיל את השנה ברגל שמאל. מה עושים הלאה? אביו, עלי לציין, סלחן מאוד כלפיו, בניגוד אלי, כל שאני הדמות המחנכת היחידה שלו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם לילד בן חמש
שרון באומל22/09/2007שלום הילה
ראשית, עלייך ליישר קו עם בעלך. אם בנך מקבל מסרים סותרים, ההתנהגות שלו לא תשתנה. יכול להיות שכדאי לגשת למספר שיחות ייעוץ על מנת ליישר את הקו הזה, ולנסות להבין מדוע בעלך אינו מציב לילד גבולות.
אחרי שישרתם קו, כדאי לנקוט בשיטה כזו: להסביר לילד, בשעת רוגע, שמהיוםן לא צועקים כשכועסים ולתת ראציונאל. להטיל איזשהיא סנקציה אם צועק, ולצפות שהוא ירצה לראות אם תקיימו אותה. לכן, להיות עקביים לגביה. בנוסף, לתת לו אופציות אחרות כאשר מתרגז.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפות זעם
הילה23/09/2007אין שום אפשרות ליישר קו עם האבא, משום שאנו גרושים (כארבע שנים,והילד לא מכיר מצב אחר),ואביו גם כן מתפרץ כשהוא כועס, וכשהייתי איתו התקפי הזעם כוונו אלי... היום, כשהוא לוקח אותו, הוא לא טורח לחנך אותו, כדי שהילד לא יסרב להגיע אליו, אז הרבה יותר נוח לו שאני "הרעה"= המחנכת... על כל מקרה, אני מתחילה בטיפול פסיכולוגי לילד בשבוע הבא, למרות שאני חוששת שזהו האופי של הילד, ואם כן, האם אצליח לשנות את אופיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם
שרון באומל26/09/2007שלום הילה
במצב שתיארת, אני חושבת שהכי נכון הוא ללכת לטיפול. אני לא חושבת שהתקפי הזעם הם עניין של אופי, אלא משהו נרכש וכן מבטא מצוקה פנימיתוחוסר יכולת לבטא אותה בדרכים אדפטיביוטת. דווקא מציעה ללכת לטיפול עם אמונה, כי שם הדברים יכולים להשתנות (וראיתי זאת בטיפולים אצלי לא אחת!!!!!!!)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)