מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות ותכונות ...אמא15/11/2009
אני מאוד נהנית לגדל ילדה בת שנתיים ו3 חודשים.
ילדה מאוד מפותחת, שמחה, חברותית מאוד, מגיל 11 חודשים נמצאת במסגרת משפחתון. ילדה מאוד עצמאית וכיף לי איתה 24 שעת אפילו בשינה שלה.
לאחרונה וכבר חודש, אני מרגישה שהיא תלותית יותר מאשר היתה, כל הזמן רוצה על הידיים, לא רוצה לעלות לקומה העליונה אלא על ידיי, מבקשת שאביא או אבצע לה דברים שהיא היתה עושה בעצמה לפני, היתי עושה את כל מה שצריך לעשות בבית והיא משחקת לבד. לאחרונה היא רוצה איתי לידה בצפיה בטלויזיה או במשחק או באוכל. כשאני עוזבת לרגע היא בוכה ורוצה לבוא איתי. אותו הדבר כשאני בעבודה היא עושה את זה לאבא שלה או לסבתא.
תופעה חדשה והיא יותר מפריעה לי - היא נותנת לי סטירה על הפנים כשאני לא מרשה לה לעשות משהו מסוים, ומצרפת עם זה מילת "טיפשה". זה מפריע לי יותר ואני אומרת לה שזה לא נעים ולא מתנהגים כך, אני מאוד סבלנית כלפיה אבל השינוי שחל בה מאוד מפריע לי כי אני מרגישה שהיא חברה לא רק ילדה.
בבקשה, אני מחכה לייעוץ ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות ובתכונות
סמדר ריינר15/11/2009שלום ל"אמא",
תראי, כדי לייעץ לך צריך להבין מה הסיבה של מה שקרה. את מתארת שינוי של החודש האחרון, האם זה שינוי פתאומי? יכולים להיות הרבה דברים - יכול להיות שמשהו קרה , אולי בחוץ, במשפחתון שאנחנו לא יודעים שהגביר את רמת החרדה שלה וגם יכול להיות שהשינוי הוא תוצאה של מפגש לא טוב בין הגיל והשלב ההתפתחותי לבין מערכת היחסים ביניכם.
אחת המחשבות שעולות לי מהתאור שלך היא שחשוב לך מאוד שדברים יהיו כיף, הנאה והרמוניה. את מדגישה עד כמה את אוהבת לגדל את הילדה, 24 שעות. אני לא יכולה לדעת מהתאור הזה מה קורה לך כששברים נהיים "לא כיף", הרי יש הרבה רגעים כאלה בגידול ילדים. מה קורה כשהילדה לא מרוצה ממשהו, האם את יכולה לסבול את זה? האם את מייד רוצה לתקן את זה או מנסה למחוק את זה כאילו לא יכול להיות שאחרי כל האהבה שלך הילדה בכל זאת מתוסכלת/תוקפנית/ בוכה? אם זה ככה, וקשה לך לקבל תוקפנות טבעית של הילדה, אז יכולים לקרות שני דברים, אחד זה שהילדה מרגישה שאמא חלשה, לא יכולה לעמוד בקצת תוקפנות ואז הילדה נעשית חרדה, כי אם אמא חלשה מי יגן עליה? והדבר השני הוא שתוקפנות שלה מתגברת, כי כשלא מקבלים תוקפנות טבעית ויודעים לנהל אותה היא נהפכת לאלימות.
אלה הן רק השערות שלי, כי לא נתת פרטים על מה קורה אצלכם. תנסי לחשוב על הדברים ולראות אם משהו מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)