הכנת ילד למות מסבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד למות מסבא
    אפרת
    16/11/2009

שלום. יש לי ילד בן שלוש. סבא שלו סובל ממחלה קשה וסביר להניח ייפרד מאיתנו במהלך החודשים הקרובים. הסב מאושפז במצב קשה וכבר לא ישוב לביתו. לא ניתן לקחת את הילד לשוחח עמו או לראות אותו מכיוון שלא מזהה, מבולבל וכו.... ילדי יודע שסבא חולה ושאבא וסבתא מטפלים בו אולם אינני יודעת איך להכין אותו לנושא המוות, שלצערי בלתי נמנע במקרה הזה ויחול כנראה בחודשים הקרובים. האם יש ספר שמתאים לגילו שמתעסק בנושא ? האם מומלץ להקריא בכלל ספר שבו סבא או סבתא נפטרים לפני שהמוות מתרחש במציאות ? האם יש עצה נוספת ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנת ילד למות מסבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לתשובה בדחיפות ! תודה.

אפרת
    18/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת ילד למות סבא

סמדר ריינר
    19/11/2009

שלום אפרת,
    כדאי ללכת צעד צעד, ולשים לב למה מעסיק את הילד. אם הילד לא רואה את סבא כל כך הרבה זמן, אולי יש לו שאלות על כך, אם כן, צריך להסביר לו, שסבא חולה, ועכשין מטפלים בו והוא לא יכול לפגוש אותו, אבל אולי אפשר להכין לו ציור.
    אני לא יודעת אם יש ספרים שמדברים על כך, אבל בכל חנות ספרים אפשר לברר עם המוכרת לגבי ספרי ילדים במתאימים לנושאים מסויימים.
    לא הייתי מסבירה לפני בהכרח, אלא הייתי עוקבת צעד אחר צעד מה הילד מבין ומה הוא ומה מתאים לו לדעת.
    יש הורים שנוהגים להסביר במקרה של מוות שעכשיו הנפטר עלה לשמיים ושם הוא נח, אי אפשר לראות אותו ולבקר אותו אבל הוא יכול לראות אותנו. זה תלוי כמובן באמונה שלכם ובמה שנח לכם.
    ילדים בגיל 3 בדרך כלל עדיין לא כל כך בשלים עדיין להבין את סופיות המוות והמשמעות שלו, הם כן יכולים להבין שסבא נמצא במקום אחר ואי אפשר לראות אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו