ילד בן 3 וחצי חרדתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי חרדתי
    מיכל
    16/11/2009

שלום לכן,
    בני בן ה- 3 וחצי מרגע שנולד היה לו קשה להתמודד עם שינויים, עולם שהוא לא מכיר וכו'. בכל פעם שיש משהו חדש הוא חושש/מפחד/נכנס ללחץ ואנחנו מסבירים לו ומשתפים אותו והשגרה עוזרת לו להתמודד. לדוגמא, בכל פעם שמגיע איש תחזוקה לגן - הוא מפחד, הולך לפינה ולא מוכן לזוז עד שהאיש הולך, הפתרון שמצאנו (בשיתוף עם בני) הוא שכאשר מגיע האיש הגננת תשאל אותו לשמו, ואז היא תספר לבן שלי וכך הוא יותר "יכיר" אותו ויהיה לו יותר קל להתמודד עם נוכחות של אדם זר.
    אני מאוד מתלבטת כיצד להתמודד עם פחדיו - מצד אחד אני קשובה לו ומנסה לפתור יחד איתו את הבעיות, מצד שני אנשים בסביבתי המליצו לי לפנות לייעוץ פסיכולוגי, בטענה שהעזרה שכביכול אני מספקת לו, אינה מספיקה. האם לדעתכן יש ללכת איתו לטיפול פסיכולוגי-התנהגותי, על מנת לנסות לפתור את קשיי ההתמודדות שלו כבר בגיל צעיר, ולא ש"יסחוב" אותם לגיל מאוחר יותר? מאוד אשמח לשמוע את דעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 וחצי חרדתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3 וחצי חרדתי

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום מיכל,
    נשמע לי שאתם מנסים להתמודד יפה. טיפול התנהגותי לילדים מיועד בדרך כלל לילדים יותר גדולים. צריך מידה של בשלות, הבנה, מוטיבציה ושיתוף פעולה כדי שטיפול כזה יעבוד. אלב אתם כן יכולים לפנות לפסיכולוג שידריך אותכם בצורה יותר צמודה איך לעזור לילד. אם צריך או לא אני לא יודעת להגיד לך כי קשה לי להתרשם עד כמה חמורה הבעיה. בכל אופן אולי כדאי לכם לקבוע פגישה אחת כדי להתייעץ ולהחליט, לא נראה לי שיש הרבה מה להפסיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו