מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3 וחצי חרדתימיכל16/11/2009
שלום לכן,
בני בן ה- 3 וחצי מרגע שנולד היה לו קשה להתמודד עם שינויים, עולם שהוא לא מכיר וכו'. בכל פעם שיש משהו חדש הוא חושש/מפחד/נכנס ללחץ ואנחנו מסבירים לו ומשתפים אותו והשגרה עוזרת לו להתמודד. לדוגמא, בכל פעם שמגיע איש תחזוקה לגן - הוא מפחד, הולך לפינה ולא מוכן לזוז עד שהאיש הולך, הפתרון שמצאנו (בשיתוף עם בני) הוא שכאשר מגיע האיש הגננת תשאל אותו לשמו, ואז היא תספר לבן שלי וכך הוא יותר "יכיר" אותו ויהיה לו יותר קל להתמודד עם נוכחות של אדם זר.
אני מאוד מתלבטת כיצד להתמודד עם פחדיו - מצד אחד אני קשובה לו ומנסה לפתור יחד איתו את הבעיות, מצד שני אנשים בסביבתי המליצו לי לפנות לייעוץ פסיכולוגי, בטענה שהעזרה שכביכול אני מספקת לו, אינה מספיקה. האם לדעתכן יש ללכת איתו לטיפול פסיכולוגי-התנהגותי, על מנת לנסות לפתור את קשיי ההתמודדות שלו כבר בגיל צעיר, ולא ש"יסחוב" אותם לגיל מאוחר יותר? מאוד אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 וחצי חרדתי
סמדר ריינר16/11/2009שלום מיכל,
נשמע לי שאתם מנסים להתמודד יפה. טיפול התנהגותי לילדים מיועד בדרך כלל לילדים יותר גדולים. צריך מידה של בשלות, הבנה, מוטיבציה ושיתוף פעולה כדי שטיפול כזה יעבוד. אלב אתם כן יכולים לפנות לפסיכולוג שידריך אותכם בצורה יותר צמודה איך לעזור לילד. אם צריך או לא אני לא יודעת להגיד לך כי קשה לי להתרשם עד כמה חמורה הבעיה. בכל אופן אולי כדאי לכם לקבוע פגישה אחת כדי להתייעץ ולהחליט, לא נראה לי שיש הרבה מה להפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)