מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים פרגמטייםתולי17/11/2009
שלום,
בני בן 3.5.
הוא סובל מקשיים פרגמטיים המתבטאים גם בגן וגם בבית, בגן הוא לא יושב בשקט במפגש, קשה לו לחכות לתורו לדבר, הם נותנים לו אפשרות לצאת במהלך המפגשים.
בבית קשה לו לשבת עד לסיום האוכל, למרות שהוא עדין רעב הוא קם והולך לשחק, אם אני אאכיל אותו או אקרא לו סיפור במקביל הוא ישב לאכול. אני נמנעת ממצב זה עקב גילו.
הוא לא אוהב משחקי קופסט, הדורשים עבודה לפי תור.
הוא גם ילד שזקוק מאוד לגבולות ובוחן אותם בלי הפסק.
עם ילדים הוא משחק נהדר ובדר"כ אין לו בעיה. לעיתים נגרר לאלימות כשלא מבינים אותו אבל לא בצורה חריגה תיתר בני גילו.
אני רוצה לעזור לו ולא יודעת איך.
הוא היה תינוק רגוע ביותר, עם המון סבלנות לשחק לבד וביחד. הרגשתי שמשהו השתנה לפני כשנה סביב הגמילה שלו שהיתה קשה ביותר והוא הפך לילד אחר. כל היועצים אומרים לי שזה לא קשור. שאז היה אותו דבר אבל לא ציפינו ממנו להתנהגות יותר בוגרת כי הוא היה צעיר.
אין אשר לעזור לו ולנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה נשכחה.
תולי20/11/2009אבקש בכל זאת מענה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים פרגמטיים?
סמדר ריינר20/11/2009שלום תולי,
סליחה אבל לא הבנתי מה אלה קשיים פרגמטיים? האם את מתכוונת לקשיי הסתגלות?
תראי, לצפות מילד בן 3.5 שישחק משחקי קופסה וימתין לתור זו דרישה בוגרת מדי. יכול להיות שאת דורשת ממנו יותר מדי ולא סבלנית לקצב שלו? אם את רוצה לעזור לו נראה לי שהדרך הטובה ביותר כרגע היא סבלנות. זה נורמלי שילדים משתעממים לפעמים באוכל או מתנגדים להאכלה אם לא מלווה בקשר- למשל שההורה יקריא סיפור, זה לא מעיד על בעיה יוצאת דופן או על צורך בעזרה. ההתנהגות שלו כרגע פחות נוחה לך אבל זה לא אומר שלו יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ושאלה נוספת
תולי22/11/2009תודה רבה רבה,
השאלה נבעה מהערה של הגננת שהוא לא יושב בשקט במפגשים, קם והולך באמצע, קשה לו לעמוד בתור כאשר מבצעים משימות בתור (מסלולים וכד')- היא קראה לזה קשיים פרגמטיים.
זה התווסף לתחושה שלי שכל מטלה שיש לה גבולות מוגדרים או הוראות ברורות קשה לו. הוא משחק המון במשחקי דמיון לבד או עם אחרים אבל לא במשחקים משותפים אחרים כגון משחקי קופסא וכד', גם איתי או עם אבא שלו הוא מסרב לשחק.
הוא מתקשה מאד עם סיטואציות שמגיעים אורחים הביתה, זורק אוכל וחפצים, ורואים שיש לו קושי אמיתי. הלכנו להדרכת הורים וערכו לנו צפיה בפעילות משפחתית והמנחה אמרה שברור שיש לו קושי רגשי כלשהוא ושאולי צריך אבחון התנהגותי.
אני לא רוצה להתעלם מדברים שמגיעים מהגננת או מנחת משפחה כיון שנראה לי שהן יודעות מה מצופה מגיל כזה. (אני בוודאי אם "טריה" ), למרות השמחה שלי מתשובתך שאולי הדרישות שלי שלא מותאמות לגיל, יש בי תחושה פנימית שיש לילד קושי רגשי שכדאי לתמוך בו עכשיו ולא לחכות עם הטיפול. לאן כדאי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים פרגמטים
סמדר ריינר22/11/2009שלום תולי,
תראי, מי שראה את הילד בודאי יכול לדעת יותר ממני דרך כמה שורות באינטנט, אין ספק בכלל. לכן אם יש לך תחושה שאולי יש פה משהו יותר רציני, כדאי לך לפנות למכון להתפתחות הילד שמוכר על ידי קופת החולים שבה את חברה באזור מגורייך. תתענייני אצל רופא הילדים/משפחה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)