קשיי היפרדות בבוקר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות בבוקר
    לי
    23/09/2007

שלום,

בתי בת ה-5 מאוד קשורה אלי ותמיד היו לה קשייםבהיפרדות. אבל יום חמישי והיום הפרידה היתה מלווה בצרחות שעוד לא ראיתי. יום חמישי נשברתי ולקחתי אותה הביתה. היום בכאב לב גדול ובכי שלי כל הדרך לעבודה עזבתי אותה צורחת ומשתוללת כשהיא בזרועות הסיעת בגן.
    הסברתי לה בהגיון למה אני הולכת לעבודה והיא לגן, הבאנו סוכריות לחלק לכל הילדים, הבטחתי לה הפתעה בסוף היום, הצעתי לה לקחת איתה תמונה שלי, מה לא ניסיתי, שום דבר לא עוזר.
    מה עוד נשאר לעשות?
    אני לא רוצה להתחיל ככה את הבוקר כל יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי היפרדות בבוקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי היפרדות בבוקר

שרון באומל
    23/09/2007

שלום לי
    העובדה שלקחת אותה ביום חמישי, העצימה את תגובתה היום. היא למדה שאם היא "תבכה מספיק חזק" היא לא תצטרך להיות בגן. אני מאוד מבינה לליבך, אך אין דרך אחרת, אלא להשאיר אותה בגן. אני מציעה לך לכתוב יחד איתה סיפור על ילדה שהולכת לגן חדש: לתאר את מראה הגן, את הגננות, את הילדים החדשים וכו'. לתאר מה קורה לילדה בבוקר: עצובה וכועסת שאמא הולכת. אולי מפחדת להישאר לבד. לתת לגיטימציה לביטוי רגשות שליליים באופן מילולי. אולי בנוסף את יכולה לספר לה איך זה היה בשבילך ללכת לגן או למקום חדש אחר. הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
    כל שאר הדברים שאת עושה הם מצויינים!!! בעצם, את נותנת לה כלים להתמודדות עם הפרידה. לכן המשיכי כך. תני לה זמן, וזה יעבור או יחלש.
    החזיקי מעמד
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו