מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדותטלי17/11/2009
שלום!
יש לי שאלה יש לי ילדה בת 4 בגן עירייה. אני אמא חרדתית מאוד וכל הזמן דואגת לה במיוחד שהיא בגן. הבת שלי היא ילדה שמחה ולא מראה שום סימני מצוקה. אני מודעת לזה שיש לי בעיה עם חרדות אך בכל זאת ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת. לאחרונה אני מוטרדת מהטרדות מיניות לא בגלל משהו שקרה אלא יותר כי זה נושא מפחיד. לאחרונה הכנסתי לי לראש שאולי מישהו מגיע לגן שלהם ע"מ לפגוע בילדים. זה מטופש אך אני עדיין חושבת על זה. אני גם כל הזמן שואלת את הבת שלי אם מישהו בא לגן ומי זה. אתמול שאלתי אם באים גברים לגן והיא סיפרה שהיה מישהו, גבר (אמרה שם מוזר כזה) ששחיק איתה במשחק הזיכרון ונתן נשיקה לחברה שלה (אחרי ששאלתי אם הוא נישק אותם בלחי, כלומר היא לא המציאה את זה לבד אלא כיוונתי אותה לנושא). הוא גם נתן לה פרס וכשאלתי אם אפשר לראות את הפרס היא טענה שהוא קטן קטן ורק היא יכולה לראות אותו. כששאלתי מי זה אז היא אמרה שהוא כנאה איזה חבר שח הגננת. וגם אמרה שהיה גבר אחר שבא ושאג עליהם כמו אריה ואז הגננת ראתה אותו וזרקה לפח. זה נשמע כמו פרי דמיון פרט לסיפור של גבר ששיחק איתם ונישק חברה.
שאלתי את הגננת מי נמצא באינטרקציה עם הילדים והיא אמרה שזה רק מדריכי חוגים והצוות והם כולם נשים. זהו גן עירייה תחת פיקוח וקשה להאמין שכל מיני אנשים באים לשם באמצע היום. יש לציין שביתי סיפרה גם שמדריך לחוג ספורט הוא איזשהו גבר וזו בכלל אישה. ומשחק הזיכרון גננת משחקת איתם או שהם לבד משחקים ולא אף אחד אחר.
גם כששאלתי אם מה שהיא סיפרה לי זה באמת או בכאילו היא אמרה שזה בכאילו ואילו על דברים אחרים אמיתיים הייתה עקבית ואמרה שזה באמת קרה. כך שיש לה יכלות להבדיל בין אמת לדמיון.
האם הסיפור על גבר שמשחק איתם נובע משאלות רבות שלי ובגלל ששיגעתי אותה היא סיפרה לי על זה. האם יכול להיות שזה משהו שהיא המציאה לאור התיאור או שכדאי לבדו את זה לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
סמדר ריינר17/11/2009שלום טלי,
כל מה שנענה לך כאן לא יוכל להרגיע אותך באמת לאורך זמן. חשוב שתפני מהר לטיפול בחרדות שלך , אם לא עשית את זה עד עכשיו, כי זה מזיק לילדה כשאמא לא שקטה ועורכת חקירות מהסוג הזה כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)