טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הקטן שלי עוד שבועיים יחגוג שנה. החלטנו לרשום אותו למשפחתון והיום הייתה פגישת היכרות עם הגננת. בין יתר השאלות שאלתי אותה מה קורה במקרה שילד מכה או עושה משהו שלא צריך לעשות והיא ענתה לי שהיא לוקחת את הילד לפינה ואומרת לו תחשוב כמה דק' על מה שעשית. עכשיו, אני לא יודעת מה נהוג ואיך, אך נראה לי טיפשי למדי לבקש מילדים בני שנה פלוס מינוס לחשוב על מה שעשו! איך הם יכולים לחשוב ולהבין ?? הם כ"כ קטנים.. רציתי לדעת מה דעתך על זה.
שאלה נוספת: האם לדעתך גיל שנה זהו גיל סביר לכניסה לגן (6-7 ילדים) או שעדיף לחכות עוד קצת בבית במידה ויש אפשרות כזאת? בכלל, יש גיל מומלץ?
המון תודה נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום נטלי, אני באופן אישי מאוד מסכימה איתך. יש כל מיני גישות, וחשוב שאת תעשי מה שמתאים לך ותקשיבי תחושת הבטן שלך. לדעתי גיל מומלץ לכניסה לגן הוא יותר לכיוון שנתיים כשילדים מתחילים לגלות עניין חברתי הרבה יותר מובהק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד