מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטויותאמא17/11/2009
בני בן שלוש ויש לי מספר התלבטויות בנוגע להתנהלות איתו בחברה. קודם כל, יש לו חברה עמה הוא מסתדר אך כאשר אנחנו באים אליה הביתה, היא לא מרשה לו לגעת במשחקים שלה ולוקחת לו כל דבר (הוא תמיד נותן לה לגעת במה שהיא רוצה אצלינו בבית) ואני מתלבטת אם להתערב או לא. ומהצד השני, כאשר אנחנו הולכים לחברים שלו, חשוב לי שיאסוף צעצועים לפני שאנחנו הולכים, אפילו באופן סמלי, והוא מסרב. בבית יש לי יותר חופש פעולה במצב כזה ואילו כאן, אני לא יכולה לשלוח אותו לחדר, אין לי כל-כך מרחב פעולה. ואני לא רוצה לוותר לו בנקודה זו. לעיתים הוא גם לא מסכים ללכת. מה עושים? אמא, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטויות
סמדר ריינר18/11/2009שלום "אמא",
בנך הוא בסך הכל בן 3. נראה לי שבבתי אחרים אין לך באמת שליטה על מה ילדים אחרים עושים, לא ברור מהתאור שלך אם ועד כמה זה מפריע ילד שלך שהילדה לוקחת לו את המשחקים, האם הוא לא רוצה לבוא אליה יותר? האם הוא בוכה? או שזה רק מפריע לך?
לגבי הסידור של הצעצועים - אני לא יודעת איך את מבקשת ממנו ואיך את מגיבה כשהוא מסרב, חשוב להודיע בצורה שלא משתמעת לשתי פנים - עכשיו מסדרים. גם לא ברור לי אם אצל הילדים האחרים בבית האם הילדים גם מסדרים, אולי הוא מרגיש שקוטעים אותוח באמצע משחק והוא מתבקש לבצע סדרת פעולות שלא מותאמת לאווירה ולמה שאחרים עושים ואין אוירה של סיום הפעילות ופרידה מהחבר ומהמשחקים, ואז הוא גם לא רוצה ללכת. זה שהוא לא רוצה ללכת זה סימן טוב, שהוא חברותי והוא נהנה, וצריך לעזור לו להיפרד - "עכשיו נסיים ונסדר וכל אחד ילד לבית שלו לאכול ולישון ומחר בבוקר ניפגש שוב בגן ואולי נבוא שוב בשבוע הבא או נזמין את X אלינו" ,ואז צריך לחכות קצת שיעכל את הצער שפרידה ולהגיד עוד פעם ועוד פעמיים, בלי להתעצבן, בקיצור צריך להקצות להתהליך הפרידה מהחבר והמשחקים 20 דקות לפחות, ולא לצפות שאיך שאת רוצה לסיים זה ייחתך מיד והוא יסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)