ביתי בת ה-5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה-5
    רוני
    18/11/2009

שלום רב
    יש לי ילדה בת 5 בבית מאוד חופשייה מפולפלת מצחיקה ולא ביישנית ובגן סגורה ומאוד ביישנית
    לא רוצה להשתתף במשחקים בקבוצות אך יש לה את החברות שלה בגן ואיתן היא מרגישה בנוח.
    אנחנו הולכים למפגש קבוצתי בה כל ילד צריך לענות על חוברת שביצע בבית את מטלותיו , כאשר מדריכת הקבוצה שואלת את ביתי שאלות היא לא עונה ונסגרת
    ביקשתי מהמדריכה להניח לה אך היא מתעקשת שהיא תענה ובפעם האחרונה הילדה הרגישה מבוכה רבה. אותה מדריכה גם אמרה בצחוק "אני לא שומעת כלום " והכניסה את ידה לאוזן, לאחר המפגש דיברתי איתה שלא תעשה זאת שוב, ושתפנה לביתי בעדינות.
    שאלתי האם ללחוץ עליה לענות או לא?
    והיכן יש מטפלת באזור הדרום , כי אני מרגישה שגם הגננת שלה חושבת שהיא לא יודעת וזה לא נכון היא פשוט מאוד סגורה וביישנית.

מצטערת על האורך
    תודה רבה
    רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה-5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה ביישנית בת 5

סמדר ריינר
    18/11/2009

שלום רוני,
    תראי אני לא חושבת שצריך ללחוץ, אבל כדאי לדובב. יש הבדל. להניח לביתך לגמרי ולדלג על תורה, יש לזה גם משמעות של לוותר עליה ועל מה שיש לה להגיד. כל עוד הדברים נעשים בהומור, ולא בכעס או בנזיפה, זה סביר בעיני. כדאי לחשוב על עוד דרכים שבהם יהיה לה קל יותר להתבטא בכל זאת. אולי באופן הדרגתי - למשל שאת תתחילי להגיד והיא תמשיך אותך וכו'.
    אם הגננת חושבת שהיא לא יודעת זו לכשעצמה לא סיבה לפנות לטיפול, נראה לי יותר פשוט להסביר לגננת על הביישנות, אני לא רואה סיבה שהיא לא תבין.
    לצערי אני לא מכירה אישית מטפלים באזור הדרום, את יכולה לנסות לברר דרך קופת החולים בה את חברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו