מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוג לילד בן 7.5 עם בעיות התנהגותמיכל18/11/2009
שלום רב,
בני בן 7.5 לומד בבי"ס רגיל, ילד נבון מאד, אך סובל מכמה דברים-תסמונת גנטית נדירה (שיער דליל, תותבות ועוד), הפרעת קשב וריכוז , קשיים קצת בבי"ס ובעיות רגשיות והתנהגותיות. בבית הוא לא מקבל סמכות וכל יום עושה מה שהוא רוצה (יוצא מהבית בלי לשאול או לומר לאן הולך, אתמול הוציא לי כסף מהארנק ורצה להחביא אותו בחדר שלו-כנראה לקנות קלפים-אני הייתי באירוע והוא נשאר עם בן זוגי בבית, וכשבן זוגי העיר לו על כך, בני החל לקלל אותו קללות נמרצות וקשות כל יום יש משהו חדש -הוא לא מקשיב לי וקשה לו לדחות סיפוקים. השאלה הנקודתית שלי היום היא-האם עונש של למנוע ממנו חוג אלקטרוניקה שהוא מאד אוהב (או חוג ג'ודו) זה משהו לגיטימי או שעדיף לתת לו להנות מהמעט שהוא יכול ולהעניש במשהו אחר על הקללות הקשות של אתמול ולקיחת הכסף? בכלל-האם למנוע חוג כעונש של אותו יום הוא לגיטימי? מדובר בילד עם המון בעיות וקשיים שבחוג הוא מרגיש טוב ותורם.
תודה רבה על תשובותיכם או תגובות של הורים אחרים שאשמח לקבל.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת חוג כעונש
סמדר ריינר18/11/2009שלום מיכל,
אני חושבת שההתלבטות שלך במקומה. ילד שמקבל כל כך הרבה חיזוקים שליליים, לא כדאי למנוע ממנו מקום אחד שיכול לתרום לדימוי חיובי שלו על עצמו.
עונשים בכלל, לדעתי אינם יעילים ואינם תורמים. עדיף לבנות תכנית חיזוקים חיוביים עקיבית וברורה שבה הוא מקבל חיזוקים חיוביים על דברים חיוביים שהוא עושה במקום חיזוקים שיליים על דברים שליליים שהוא עושה. אחרת הוא מתחיל לבנות זהות שנשענת על כך שהוא ילד רע ומקבל התייחסות רק דרך זה ואת זה קשה מאוד לשנות אח"כ.
זה לא אומר שצריך לאפשר התנהגות מזיקה או לתת לה לגיטימציה. יש דברים בסיסיים שהוא אמור לקבל, מעבר לזה, הוא יכול לקבל דברים נוספים כחיזוק על התנהגות טובה בלבד, אבל לא למנוע דברים לגיטמיים כעונש ולא להשתמש בעונשים שכרוכים בדחיה ובידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שתאמה את האינסטינקט שלי
מיכל19/11/2009תודה רבה וכנה על תשובתך המוסברת היטב. אם תוכלי, אשמח לשמוע תשובתך לגבי-אז אייך כן להשריש משמעת או סמכות? אייך לגרום לילד להבין שהוא חייב להישאר בבית עד שאמא חוזרת מהעבודה (15:00)...? ומה לעשות עם הקללות או התפרצויות אחרות? לא נראה לי שלהשאיר אותו בחדר בלי לצאת שעה-שעתיים-שלוש זה אפקטיבי, כי למחרת הוא נוהג אותו דבר... אז יש שיטה אחרת?
תודה רבה רבה
עזרת לי מאד
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם בעיות התנהגות
סמדר ריינר19/11/2009שלום מיכל,
תראי, הבעיה לא מתחילה ולא נגמרת באיך לייצר סמכות ומשמעת. כלומר אם הילד מתנהג כך, סימן שמשהו מציק לו. מעבר לעניין המשמעת צריך לברר מה זה, כי אחרת הבעיה תמשיך להציק והוא יצטרך לבטא זאת.
לא ברורה לי הציפיה מילד בן 7.5 להמתין עד 15:00 בבית. האם הוא לבד שם? אם כן כנראה שיש חוסר הלימה ביןם מה שאתם מצפים מיד בגילו לבין מה שהוא מסוגל ויכול להיות שזה גם מה שגורם לקשיים. יכול להיות שהוא חש בודד, ואין מספיק הכרה בצרכים הריגשיים שלו ובפחדים שלו, וכל עוד לא יהיה בירור מקיף של מה מצפים ממנו, ואיך מתייחסים לצרכים הריגשיים שלו, אין מה לצפות שההתנהגות שלו תשתפר. נראה לי שכדאי לכם לפנות לייעוץ יותר מקיף כדי לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)