מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת גבולות אצל ילדי התאומיםשרון18/11/2009
שלום,
בראש ובראשונה שאלתי היא: באילו מצבים ילדים מנסים לבדוק גבולות?
האם ייתכן שדוקא מתן תשומת לב אישית לילד, במקום לגרום לו לאושר, נותנת לו להרגיש שאני חלשה ממנו כיוון שאני באה לרצותו? -הייתי רוצה מענה תוך התייחסות לדברים המובאים בהמשך...
אני אמא לתאומים (בן ובת) בני 4,ילדים מקסימים, חברותיים ולרוב ממושמעים.
בעלי נוסע לחו"ל מדי חודשיים/שלושה לתקופה של שבוע.
השבוע בעלי בחו"ל והרבה פעמים ההרגשה היא שהתנהגות הילדים קשה באופן היוצא מגדר הרגיל, אני מרגישה שהם בודקים את הגבולות בשקדנות אין קץ ושניהם בו זמנית פועלים כך.
עבר יום קשה במיוחד עם התעקשויות, עם דרישה שאבוא לסייע או לענות על משהו כשאני קצת יוצאת מטווח הראיה, עם שאלות עליהן אני נותנת מענה ולמרות זאת חוזרות ונשנות ועוד.
בהתמודדות שלי אני מתעקשת ואומרת שלא אענה שנית וגם עומדת בזה, אולם התגובה מצד הילד היא של צרחות במשך זמן רב...לא ארחיב את הדיבור על הקושי כאשר שניים מתנהגים כך...
כיוון שחשוב לי להעניק תשומת לב אישית מידי פעם, דוקא השבוע יצא לי לקחת כל אחד בנפרד לבוקר של כיף...על-כן ההתנהגות העויינת חורה לי אף יותר וצצה לי המחשבה שזה אולי הגורם לבדיקת הגבולות.
אשמח לשמוע לדעתכם
תודה,
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות
סמדר ריינר19/11/2009שלום שרון,
עצם תשומת הלב האישית אינה הגורם לבדיקת גבולות, אלא השאלה איך הדברים נעשים. נראה שבבית בתקופות מסויימות אבא מאוד חסר, גם לך וגם להם, הם מרגישים את חולשתך באופן מסויים ואז הם בודקים את הגבולות. אולי כדאי לך לארגן לעצמך כמה שיותר תמיכה בתקופות שבעלך נוסע כדי שתרגישי מחוזקת ותשדרי את החוזק גם לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)