האם נכון להעביר את הילדה גן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם נכון להעביר את הילדה גן?
    קרן
    19/11/2009

שלום,
    בתי בת 3 וחצי, ילדה שקטה ומקסימה, בתחילת השנה הועברה לגן עירייה טרום טרום חובה ומאז היא התחילה לפתח פחדים... פחדים מרעשים(מכוניות, אופנועים, עורבים) וכאשר אנחנו בבית היא מבקשת שאני אהיה לידה ואם אני קמה במקרה למטבח או עוזבת אותה לשנייה היא רודפת אחריי ולא מוכנה לשחק לבד או להימצות לבד בסלון לדוגמא... התופעה היא שכאשר עובר רכב שמרעיש בחוץ הילדה מתחילה לצעוק צעקת בהלה ועוזבת את מה שיש בידה באותו הרגע ומתחילה לרוץ בבית.
    עליי לציין שיש לי עוד שתי בנות תאומות קטנות ממנה בנות שנתיים וקצת והן מחקות את התנהגותה ואף מסתכלות עלייה בכדיי לראות מתי היא תביע צעקה ונכנסות למצב של פחד ואיבוד שליטה גם כן.
    תופעה זו מתרחשת מזה כחודשיים בערך, יעצו לי לקחת את הילדה לשיחות עם פסיכולוג ובמקביל פניתי לעירייה להתייעצות וברגע של כעס מצידי בקשתי להעביר את הילדה גן.
    השאלה האם כדאי לעשות זאת לילדה לאור העובדה שהילדה כבר הועברה גן בשנה שעברה לאחר שלושה חודשים והסתגלה מאוד יפה לגן החדש ולא הראתה שום התנגות או סימניי מצוקה כלשהם שונים?
    אודה לכן על הייעוץ במהרה...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן

סמדר ריינר
    19/11/2009

שלום קרן,
    א ברור מה הקשר בין הגן והפחדים, מלבד שכרונולוגית הפחדים התחילו אחרי המעבר. לכן, כל עוד הסיבה לפחדים לא ברורה בודאות לא הייתי מסבכת במעבר נוסף. אם הפנו אותך לפסיכולוגית אנא פני והמתיני בסבלנות עד שהתמונה תתבהר ותתגבש המלצה, אין טעם לנהוג באימפולסיביות כשהתמונה עדיין לא ברורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו