חוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוג
    מיכל
    19/11/2009

שלום רב!
    בתי בת 5 רוקדת מגיל3 בחוג. בהתחלה זה היה ע"פ המלצת רופא עקב היפטוניה קלה לצורך חיזוק שרירים. בנוסף היא מאוד אהבה את זה ולדעת המורה היא די כישרונית. הילדה סובלת צעצירות כרונית ומטופלת בהתאם, אך בכל זאת מדי פעם יש לה כאבי בטן. לפני כחודשיים היא החלה להתלונן על כאבי בטן דווקא ביום של החוג, אבל בכל זאת הלכה לרקוד. אחר כך היא התחילה לצאת באמצע השיעור להפסקוה בגלל הכאבים, אחרי זה הכאבים הופיעו לפני תחילת השיעור וכעבור כמה שיעורים כאלה היא לא הסכימה להכנס לשיעור. חשבתי שאולי מדובר בתירוץ, אבל הכאבים הופיעו גם בימים ובשעות אחרים ועכשיו אנחנו עושים בדיקות מקיפות, אבל בנתיים לא ברור מה מקור הכאבים. מלפני כמעט חודש היא לא הולכת לחוג בכלל בטענה כי כשהכאבים יעברו היא תחזור. נכון להיום הכאבים אכן פחתו ומופיעים לעיתים רחוקות, אבל אתמול כאשר הזכרתי לה שביום רביעי יש לה חוג ואולי היא רוצה ללכת היא ענתה שמפחדת שהכאבים יופיעו שוב. אני לא בטוחה שמדובר בתירוץ, אך מאידך זה נראה די מוזר. הצעתי לה לבחור חוג אחר, אבל היא כל כך התלהבה. מה עושים במקרה כזה? מצד אחד זכותה לבחור חוג שהיא רוצה או לא לבחור כלל מצד שני פעילות פיזית חיונית לה. איך להגיב ואיזה מסר עליי להעביר לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוג

סמדר ריינר
    19/11/2009

שלום שלום,
    יכול להיות שיש משהו ספציפי בחוג הזה שלא נוח לה, מלחיץ אותה. אולי דווקא כי המורה אמרה שהיא כשרונית אולי יש עליה יותר מדי לחץ שם. הייתי שואלת על כך את הילדה.
    הייתי מניחה לעניין החוג לכמה זמן ומנסה לשלב פעילות גופנית באופן משחקי וכיפי בבית ובלי לחץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

מיכל
    19/11/2009

הילדה אומרת שהיא מאוד אוהבת את המורה והבנות בחוג. אציין, כי אכן המורה דורשת כי היא רוצה להביא אותן להשגים מסויימים, כמו בכל ספורט גם בריקוד צריך לעבוד כדי להתקדם. ואם הילדה פוחדת ממאמצים זאת נראת לי בעיה בפני עצמה. ברור אין להפעיל עליה לחץ אבל איך מסבירים לילדה בת 5 כי לא צריך לפחד מקשיים ולהיות חרוצה ומשקיעה זו תחונה טובה ותורמת. לפעמים בתי אמרה למה אני לא יודעת לעשות כמו א', ואמרתי לה שהיא תלמד, תתרגל וגם תדע, אבל אי אפשר להתעורר בוקר אחד ולדעת לעשות דברים מבלי להתאמן ולהשקיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג

סמדר ריינר
    19/11/2009

שלום שלום,
    זה שהיא אוהבת את המורה והבנות זה לא אומר שנעים לה כשלוחצים עליה. אתם צריכים להחליט מה המטרה של החוג - בריאותית או הישגית. חוג אמור להיות פעיות מהנה של פנאי, לחץ להישגים יהיה לה מספיק בבית הספר. לא הייתי מערבבת מין בשאינו מינו. המטרה הבריאותית יותר חשובה מכרגע לחנך אותה להישגים. הייתי מדברת איתה על כך שאולי משהו מלחיץ אותה, ושחוג אמור להיות כיף, ושהיא יכולה לבחור או להישאר בחוג הזה, אבל לא להתרשם מהדרישות של המורה אלא לעשות איך שמתאים לה, או לבחור חוג פחות הישגי ולהנות מעצם הפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו