קליטה בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קליטה בגן
    שלי
    23/09/2007

בני בן שנה ו-7 חודשים, ילד ראשון, רגיש מאוד, קולט הכל, מבין, היה עד היום איתי בבית. נכנס החודש לראשונה לגן של 14 ילדים עם 3-4 מטפלות. תהליך הקליטה היה מאוד הדרגתי, נשארתי איתו בימים הראשונים כ-4 שעות והלכנו יחד הביתה. ראיתי מיום ליום איך הוא תופס ביטחון במקום, בסדר היום, במטפלות, ועוזב אותי לאט לאט.
    לאחר מספר ימים התחלתי להעלם מבלי להפרד, כי עד אז גם כשהשארתי אותו עם הורי (ללא יותר ממספר שעות) לא נפרדתי וכך היה טוב עד היום, גם כשנעלמתי בגן הוא קצת חיפש אותי אבל לא נכנס להיסטריה, הצליח להתנחם, שיחק, אכל והיה נהדר. בשבוע השני לקליטה הוא חלה ונצמד אלי כל השבוע בבית ואז היה גם ראש השנה.
    התחלנו השבוע קליטה מחדש (ביום ראשון הייתי איתו חצי יום וכרגיל הלכנו הביתה) וביום שני התחלנו פרידות כי לא הרגשתי טוב עם השיטה של ההיעלמות. השארתי צעצועים אליהם הוא קשור, דיסק שאותו הוא אוהב.
    ביום הראשון שנפרדנו בכה 20 דקות והתנחם אצל הגננת, מהיום השני (כבר 3 ימים) זה בכי שלא נגמר (אולי רק למספר שניות עד דקה- שתיים) במשך למעלה משעה ואז אני נכנסת כי החלטתי בשיתוף עם הגננת שזה זמן מספיק כדי לתת לבכות ולנסות להרגע, ונראה לי שבכי של שעות הוא מיותר, הרי גם שעה בלעדי נראית לו כנצח.
    הבכי כל הזמן מלווה בקריאות "אמא", וכמובן שהמטפלות בסדר גמור, מחזיקות על הידיים, מנחמות.
    איך כדאי להמשיך מפה, האם לתת לו יותר זמן לבכות (נראה לי מוגזם) או להמשיך בבכי של בערך שעה עד שיצליח להרגע עם חלוף הימים?האם יש לך רעיון אחר? האם מדובר פה על קושי רציני להסתגל וכדאי שאחזירו הביתה לכמה חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קליטה בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידות בגן

שרון באומל
    26/09/2007

שלום שלי
    אולי בנך מךלמד אותך את אחד השיעורים החשובים ביותר על קשר ופרידה - שלא כדאימ להיעלם אלא להתמודד עם פרידה ועם כל הקשור בה. אני חושבת שקודם כל את צריכה להיות שלמה עם עצמך לגמרי בנוגע לפרידה בגן ולאז להקרין לו את זה. נשמע לי שאת עדיין אמביוולנטית, והילד מרגיש זאת. אם תהיי שלמה - 0בלי מחשבות שאולי זה יקרה עוד מספר חודשים, ואולי כדאי לסגת מהרעיון) צריך לומר לילד "היום אתה הולך לגן. זה קשה להיפרד מאמא, אבל בגן יש כך וכך ונראה לי שיהיה לך שם טוב". אם את תראי לו שאת בוטחת בגן, גם הוא ביטח בו.
    אני מציעה לתת לו יום יומיים לבכות בלי לראות שאת חוזרת עקב הבכי, על מנת שהוא לא ילמד, שאם בוכה מספיק חזק את תחזרי.
    אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה, אבל כדאי לנסות
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו