פוחד מבלונים וממכוניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פוחד מבלונים וממכוניות
    MIMUMA
    19/11/2009

בשבועות האחרונים הבן שלי (בן שנתיים+8 חוד') מאוד מפחד מבלונים וממכוניות. הוא לא מוכן להיות במקומות בהם יש בלונים (כששואלים מדוע הוא עונה שהבלון יתפוצץ). היום באתי לגן לאחר שחגגו יומולדת. כל הילדים (כולל אחיו התאום) ישבו בחדר עם בלונים על התקרה ורק הוא ישב בכניסה לגן. כשהגעתי הוא דרש ללכת הביתה מיד, וכששאלתי מדוע- ענה- הבלון יתפוצץ. בנוסף- הוא מסרב לצאת מהאוטו/ מהגן כאשר יש רכב דולק בסביבה (אפילו אם הוא מאוד רחוק). הסברתי לו שאם הוא עם אמא זה בסדר אבל הוא ממש מראה סימני חרדה.
    מה עושים במצב כזה? כיצד מטפלים? (כאמור- יש לו אח תאום, ואיתו אין שום בעיה כזאת).
    אשמח לעזרתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוחד מבלונים וממכוניות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים

סמדר ריינר
    20/11/2009

שלום MIMUMA,
    פחדים אצל ילדים בגי להזה הם נורמלים לחלוטין ויכולים לבוא בכל מיני אופנים ומכל מיני דברים. אם הוא מבין, אפשר לנסות להסביר לו שלא יקרה לו כלום כשהבלון מתפוצץ זה רק עושה רעש. אם זה לא עוזר, כדאי להניח לזה ולקבל את הפחדים שלו בסובלנות.
    לא כל כך ברורה לי ההשוואה לאחיו התאום? מה הקשר לכך שאחיו לא פוחד? כל אחד הוא ילד שונה ומתמודד אחרת עם החיים. חשוב מאוד לא לסמן את הילד כבעייתי בגלל שהוא מגלה כאן רגישות שלא נוחה לכם. מותר לילדים בגילו לפחד פחדים לא הגיוניים מדברים, יכול להיות שעם הגיל ועם ההבנה זה יעבור, ואם לא, אז בגיל מעט מאוחר יותר אפשר יהיה לגשת לייעוץ איתו.
    כרגע, החשיבות והפליאה שאתם מייחסים לכך שיש לו פחדים והשוואה אחיו נראים לי יותר מזיקים מהפחד עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו