מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 7.5 מתקשה חושש מכישלונותלימור20/11/2009
שלום,
בני בן 7.5 לומד בכיתה ב, כיתה א' עברה יחסית בסדר עם קצת קשיים בהכנת שיעורי בית לא תמיד רצה להכין אך בסוף תמיד הכין כי חשש לקבל הערה מהמורה. מלבד זאת הוא מצטיין בחשבון אך בקריאה מתקשה וקורא לאט ומשתדל ממש להמנע מקריאה עד כמה שרק ניתן.
מאז החל ללמוד בכיתה ב' אני חשה כי הוא נעשה יותר רגיש, תמיד הוא היה ילד רגיש, הוא ילד שמזיל דמעות בקלות ומכל עניין קטן, אך כעת יותר, הוא נצמד אלי יותר ולא מאפשר לי לצאת לסידורים או בילויים ורוצה תמיד להתלוות אלי, אנו נתקלים בקושי מהבחינה הזאת כי הוא ממש בוכה ושוכב על הרצפה וצועק וזורק דברים ומתחנן תקחו אותי אתכם - ואנו ממש אובדי עיצות מבחינה זו.
כל יום הוא מנסה לדחות הכנת שיעורים למחר וכך הוא צובר המון שיעורי בית ותמיד אומר אני יכין אח"כ לא רוצה עכשיו להכין.
בנוסף הוא חושש ממבחנים בכל המקצועות מלבד חשבון שבו הוא חש ביטחון, ומתי שיש מבחן או ביום לימודים שבו יש מקצוע שבו הוא לא הכין שיעורי בית, הוא לא רוצה ללכת לביה"ס ובוכה ומתיפח ומתחנן שניתן לא להשאר בבית.
ברצוני לציין שאני עובדת מהבית.
נגשתי לרופאת המשפחה ובקשתי הפניה לפסיכולוג ובנוסף גם הפניה להתפתחות הילד.
עשינו מבחן "טובה" שיצא תקין אין לו הפרעת קשב, ובנוסף גם דיברנו עם 2 המחנכות שלו והסברנו להם את הרגישות שלו.
אודה לך על יעוצך מה עלי לעשות לבינתיים איך להתנהג איתו כי עד כה זה לא עבד עם תגמולים - של פרסים, וגם לא ביד נוקשה אני ממש עובדת עיצות ומותשת.
תודה
נ.ב. - סליחה על המכתב הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7.5 עם חרדה מכשלונות
סמדר ריינר20/11/2009שלום לימור,
קודם כ בודאי שתגמולים ויד נוקשה זה לא עוזר כי יש לו חרדה, איך התגמולים והיד נוקשה מטפלים בחרדה בדיוק?
קודם כל טוב שהופנתם לטיפול, זה בודאייכול לעזור. בינתיים אולי כדאי שתבדקו בינכם לבין עצמכם האם אתם משדרים לחץ וחרדה כלשהי סביב הלימודים? רצון מאוד גדול שהוא יצליח ויהיה מושלם?
יש כאן ילד שחושש לגדול, חושש להישאר לבד וחושש מלימודים, אולי כי יש ציפייה שהוא יגדל ולא יוכל להשתמש שוב בהוריו כדי להיות קטן. כדאי להעביר לו את המסר שזה בסדר שדברים הולכים לאט לפעמים, לא נורא שהוא קורא לאט, מותר לו לפעמים להתפנק כמו תינוק, ולפעמים לחזור להיות גדול ולעשות דברים בצורה עצמאית. נראה שכדאי שתפנו להדרכת הורים, כדי לעזור לכם להתאים את הציפיות שלכם והתשדורת הגלויה והסמויה שלכם לילד כך שלא תלחיץ אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)