השתוללות בלתי נשלטת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השתוללות בלתי נשלטת
    נופר
    20/11/2009

שלום רב!
    ביתי בעוד שלושה חודשים תהיה בת 4, אקטיבית וסקרנית מטבעה. ילדה מאוד ממושמעת ולא עקשנית כלל החלה בחודשים האחרונים מאז כניסתה לגן להתנהג בצורה מוזרה פעם או פעמיים בשבוע היא נכנסת למעיין מצב של השתוללות ללא שליטה. לא ניתן לדבר איתה כאילו לא מקשיבה לנו. ניסינו לספור על שלוש עונשים כמו אין טלויזה וכד' - לא עוזר. פעם או פעמיים חיבקתי אותה כדי שתקשיב ותסתכל עלי והיא פרצה בבכי מר.

הסברתי לה שקשה לה להרגע ואני רוצה לעזור לה כדי שתצליח להרגע בעצמה.
    בגלל שההתפרצויות הנל מלוות בניתוק מהסביבה (ממש משתובבת קופצת ושרה או עושה איזה דבר שטות וצוחקת ממנו) ונראה כאילו "אין שם אף אחד בפנים" קשה מאוד לתקשר איתה ברגעים אלו.

היום אחרי חודשיים-שלושה בערך של התנהגות כזאת שמתפרצת מדי פעם אני למדתי לזהות מתי זה מתחיל ולהרגיע בהתחלה.

מה זה לדעתך? האם התנהגות מתריסה שכזאת (נראה ממש כמו "עמוק") מצריכה התערבות? האם זה מתאים לגיל?
    אנא כוונו אותי.
    נופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתוללות בלתי נשלטת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתוללות

סמדר ריינר
    21/11/2009

שלום נופר,
    השתוללות של ילדה בת 4 פעם פעמיים בשבוע היא התנהגות נורמלית של ילדים, למה את כל כך נבהלת מזה? להיפך, זו ילדה שזקוקה לכך שלפעמים ישחקו איתה, ישתולל איתה ויתנו לה להוציא מרץ. נסיון לדכא זאת בבהלה מזיק לילדה ומפחיד אותה ולכן היא פרצה בבכי מר. אני לא חושבת שזה נכון ש"אין שם אף אחד בפנים" יש שם ועוד איך, זו ילדה עם יצר חיים, היא רוצה לחיות, ליהנות ולהשתובב, בשביל זה היא ילדה. הי אצריכה שיהנו איתה ויעצרו אותה וישמרו עליה כשזה מסכן אותה, רק כשזה עובר את הגבול ונראה שהיא הולכת ליפול בצורה כואבת או לשבור משהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו