מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית התנהגות ילדה בת חמששרון23/09/2007
בתנו בת חמש. כאשר נכנסה לגן בגיל שנתיים החלה בעיית התנהות והיו לה מדי פעם תקופות בהן הרביצה בגן באותן תקופות לרוב בורח לה פיפי במכנסיים בלילה בחלק מהזמן תקופות בהן היא עייפה יחסית או בתקופות של החופש הגדול (אולי קשור למסגרת) לאחרונה קרה טרם מעבר לבית חדש וכניסה לגן חובה חדש ועד היום כשלושה שבועות לאחר תחילת השנה. לאחרונה הצטרפה לתופעה גם בכיינות והשתטחות על הריצפה בבכי. יצוין כי יש תקופות שהתנהגותה תקינה לגמרי. הילדה אינטילגנטית וחכמה בעלת יכולת ריכוז גבוהה מאוד וחברותית. קשה לנו מאוד עם בעיות ההתנהגות . יכולה לבקר אותה חברה והיא פתאום יכול למשוך לה בשיער. יצוין שניתן לרוב לזהות בבוקר כבר את מצב רוחה. מה נכון ? לכעוס לצעוק להעניש ,או רק להסביר? יצוין כי יש לנו בן שלוש התנהגותו שונה לגמרי הוא אף פעם לא מכה, לא משתטח על הריצפה או מציק. בתקופות שיש לה בעיות התנהגות היא גם מציקה ומכה אותו. היא יכולה לשכב במיטה ופשוט סתם כך למשוך לו בשיער. היום בערב היא משכה לבני בשיער וכששאלתי אותה מדוע היא ענתה שאינה יודעת ושאינה שולטת בזאת. שוחחתי היום עם הגננת בגן החדש גם בגן היא מציקה לעיתים לילדים.
היא לא ילדה שיש לה קושי בהתבטאות היא ילדה מאוד אינטליגנטית וחכמה (לדברי כל הסובבים אותה כולל הגננות).
הגננת בגיל שנתיים אמרה לי שאולי זה פער בין רגש לשכל מאחר והיא לפחות בשנה וחצי מפותחת לגילה. אני מבינה שיתכן שיש מצבים כמו עייפות שגורמים לזאת אבל אני מצפה ממנה שאפילו כאשר היא עייפה לא תתנהג בצורה כזו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות
שרון באומל26/09/2007שלום שרון
התנהגותה של ביתך מעידה על תסכול ומתח פנימי, ככל הנראה. כתבת שעברתם דירה, עובדה המהווה מקור למתח אצל ילדים (וגם מבוגרים). לפיכך, הייתי מדברת איתה על כך. הייתי אומרת משהו בנוסח: "לא מזמן עברנו לבית חדש. יש לך חדר חדש, מטבח חדש, הכל ממוקם במקום שונה. זה יכול להיות מוזר וגם קצת קשה. אולי לפעמים את מרגישה את הרגשות הללו בלב ולא יודעת מה לעשות עם זה ואז את הוכלת להרביץ/להשטח על הרצפה וכו'". הידיעה שלה שאת מבינה את המתחולל בעולמה הפנימי תקל עליה מאוד.
בנוסף, הייתי מציבה לה גבולות יותר ברורים, על מנת לעזור לה לארגן את הכאוס בעולמה הפנימי. העקורונות של גבולות הם כאלה: ראציונאל: "אנחנו לא מכים בבית אחד את השני כי אנחנו לא מכאיבים אחד לשני". לאחר מכן ניתן להטיל סנקציה "אם תכי את אחיך, לא אוכל לספר לך סיפור בערב". לעמוד בסנקציה בעקביות ולצפות שהיא תבדוק אתכם. לאחר מכן לתת לה אופציה אחרת לביטוי התסכול: "כשאת מרגישה רע בלב את יכולה ללכת לטייל קצת בחצר/לחבק חזק חזק את הבובה האהובה עלייך"... או כל דבר אחר העולה על רוחך. בפעמים הראשונות כדאי לכוון אותה באופן פיסי להתנהגות אדפטיבית יותר.
אין מה להשוות ביןצ ילדים. כל ילד מוצא את מקומו בעולם באופן שונה.
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)