התמודדות נפשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות נפשית
    דידי
    22/11/2009

שלום,ביתי בת ה10 חולה כשנה במחלה כרונית.
    האסימון נפל לה לפני כשבועיים הידיעה שתהיה לה מחלה כל חייה והיא תמיד תצטרך לקחת כדורים
    חדרו לראשה והיא הבינה שאלו החיים ומעכשיו מתמודדים עם ראש מורם . אציין שחיצונית לא יודעים שהיא חולה והיא בעצמה שיתפה את הוריי ואת אחייה .
    השבועיים האחרונים קשים יש נסיגה בלימודים ובנוסף דבר חדש היא לא רוצה להפרד ממני בבוקר ואומרת למורה שהיא מתגעגעת אליי.
    הצענו לה שנלך לשיחה עם פסיכולוגית או לקבוצת תמיכה של ילדים עם אותה המחלה והיא אינה מעוניינת,חזרתי לעשות טבלת חייכנים (כמו בכתה א)שבסוף השבוע נצ'פר אותה וזה לא עוזר היא
    מרחמת על עצמה וטוענת שלא נבין אותה לעולם כי אנחנו בריאים.
    יש לציין שאנו משפחה מאד פתוחה והיא מספרת לנו את מה שהיא חושבת או מרגישה .
    מה אני עושה?אני לא מוותרת והיא הולכת לבהס בוכה אך לאחר שיחה עם המורה בכתה היא בסדר וגם חברתית אין בעיה מבקשת את עזרתכם המקצועית תודה דידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות נפשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות נפ]שית

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דידי,
    שמתי לב למשפט שלך, שכרגע היא מבינה שמעכשיו מתמודדים בראש מורם. ובכן הבנה לחוד, ותהליך עיבוד אבל ואובדן לחוד. זה טבעי שאחרי שהיא הבינה את זה יהיה לה קשה, ואולי מצידכם יש ציפיה שהיא ועכשיו היא תתמודד ולא יהיו לכך השלכות. נראה לי שהיא צריכה יותר לגיטמציה מצידכם להרגיש גם דברים שליליים כלפי זה. מותר לה להיות עצובה, לבכות, לכעוס, להיות לא מרוכזת בלימודים למשך תקופה וכו'. אם תחושות קשות שהיא מבטאת נענות בתגובה - עכשיו הולכים בראש מורם זה אולי קצת חוסם אותה. תהיו מוכנים לתגובות זמניות של דיכאון. מותר לה, וזה חלק מהתהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא עמה זמן לצפות לכך בנוסף

דידי
    22/11/2009

האם אני צריכה לוותר לה לא ללכת לבהס או לשלוח אותה בוכה.אגב אנחנו מעודדים אותה לשתף ואומרים שמותר לבכות ולהתאבל אך יש גבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דידי,
    נראה לי סביר שלמשך כמה ימים היא לא תלך לבית ספר, ותרצה רק להישאר במיטה ולרחם על עצמה, זה סביר לגמרי.
    אחרי שבוע הייתי מתארגנת לחזרה ללימודים, הדרגתית, אם אפשר, לדבר עם המורה, לא את כל המטלות היא חייבת מיד.
    בהתאם לחזרה לשיגרה הייתי בודקת אם יש מקום לפנות לטיפול, או שהמצב משתפר. אם המצב לא משתפר, אפילו באיטיות, הייתי פונה לטיפול, ואת זה לא היא קובעת אלא אתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו