מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקריםדפנה22/11/2009
בתי בת 9, ילדה אמצעית בין אח גדול בן 11 לבין אחות קטנה בת 4.
במהלך השנתיים האחרונות גיליתי כי שיקרה לי בכמה הזדמנויות. באחת מן הפעמים התברר כי "לקחה ללא רשות" פריטים מסוימים השייכים לכיתה וכששמתי לב לכך הוסיפה ושיקרה לגבי העניין. באותה הזדמנות ניהלתי איתה שיחה רצינית ביותר, בה הובהרה חומרת עניין הגניבה והשקר. משיחה זו יצאתי בהרגשה שהילדה הבינה והפנימה את החשיבות וההשלכות של מעשיה.
לפני כשבוע שמתי לב כי נעלם מארנקי שטר של 100 ש"ח. לאחר שבדקתי עם עצמי והגעתי למסקנה שבוודאות השטר היה בארנק שאלתי את הילדים אם אחד מהם לקח ונעניתי בשלילה. לאחר מכן דיברתי עם כל אחד מהם בנפרד והדגשתי שאני לא כועסת ושאם מישהו מהם לקח כדאי מאוד שיחזיר עכשיו ואין בעיה עם יקרה איזשהו "קסם" והשטר יחזור לארנק בלי שאדע. למרות זאת, ולמרות פעמים נוספות שציינתי את העניין כבדרך אגב, תשובתם לא השתנתה.
למרות זאת, בהיותי לא שקטה, החלטתי בערב לבדוק בילקוט של בתי. להפתעתי (או שלא...) מצאתי בילקוט ארנק ובתוכו 2 שטרות של 100 ש"ח. לקחתי את הילקוט בבוקר למחרת בתירוץ כלשהו. בתי מייד נלחצה מסיבה כלשהי שציינה והוציאה מתוכו את הארנק. כששאלתי מה יש בתוכו התעקשה שאין שם כלום ושלא אפתח כי זה משהו פרטי שלה. בסופו של דבר הודתה שיש בתוכו שטר אחד של 100 ש"ח שלקחה מארנקי. כשפתחנו וראינו שיש בתוכו 2 שטרות, המשיכה להתעקש שאיננה יודעת/זוכרת מהיכן השטר השני.
הבהרתי לה בשקט שאני כועסת ובעיקר מאוכזבת ושבעלי ואני ננהל איתה שיחה בעניין ונראה איך מתקדמים.
ברור לי שיכול להיות וזה רק קצה הקרחון ולאור האופן בו שיקרה בלי להניד עפעף ואפילו עוררה אצלי רגשות אשם על כך שאינני מאמינה לה, סביר להניח ששיקרה בהזדמנויות שונות אחרות.
איך אנו מתמודדים עם שני נושאים אלו - הגניבה והשקר?
מה צריכה להיות ההתנהלות שלנו מול הילדה לטיפול נקודתי בעניינים אלו וגם לטווח ארוך?
חשוב לי לציין כי ילדינו מקבלים מאיתנו את רוב מה שהם מבקשים ואיננו מונעים מהם דבר באופן גורף. אם איננו מאפשרים להם דבר מסוים, זה מלווה בהסבר.
אשמח לספק פרטים נוספים הדרושים לך על מנת לספק תשובה מקיפה ומפורטת לעניין.
תודה מראש,
דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים וגניבות
סמדר ריינר22/11/2009שלום דפנה,
בניגוד למה שנהוג לחושב שקרים וגניבות של ילידם בגיל הזה לא נובעות בדרך כלל כי הם לא מבינים, כך שזה א ההסבר שתסבירי לה או הנזיפה שתנזפי בה שיעשו את ההבדל, וגם לא כי חסר להם משהו חומרי.
הדבר מצביע בדרך כלל על חוסר ריגשי. תנסי לחשוב בינך לבין עצמך, איך הקשר עם הילדה הזו, האם את חושבת שהיא מרגישה שהיא מקבלת תשומת לב, יחס, אהדה וכו' שמספקים אותה, גם ביחס לאחיה ואחותה וגם בכלל. איזה עוד תקשורת יש ביניכן, מה אתן עושות ביחד וכו'.
נדמה לי ששם אמורה להיות התשובה, הגניבות והשקרים הם סוג של זעקה לעזרה וכך לדעתי צריך להתייחס אליהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים וגניבות
דפנה22/11/2009האם, מעבר למה שאני חושבת שהיא מרגישה, ניתן לדעתך לשוחח איתה ולקבל את המידע הזה ממנה ישירות? אם כן, כיצד יש לעשות זאת כך שהיא תבטא את תחושותיה במלואן?
האם רצוי לפנות לייעוץ מקצועי בעניין? להתחיל תהליך (קצר או ארוך טווח) של ליווי אובייקטיבי ולבירור תחושותיה האמיתיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים וגניבות
דפנה22/11/2009ושאלה נוספת -
נניח שאכן המעשים נובעים מאיזשהו חסך רגשי, איך עלינו לנהוג, נקודתית למקרה הנוכחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקרים וגניבות
סמדר ריינר22/11/2009שלום דפנה,
קודם כל זה לא יזיק לשאול אותה, לא בטוח לגמרי שהיא תדע לענות כי חלק מהעניין הוא לא תמיד מודע וגם תלוי איך שואלים.
תראי, לפי התשובה שלך, נדמה לי שההשערה שלי לא פוגשת השערה דומה בתוכך. כלומר, אם אני מבינה נכון, את לא רואה כרגע איפה יכולה להיות בעיה כזו. תתקני אותי אם אני טועה.
לכן אם את לא מרגישה כך, וגם הילדה בתשובה לשאלה תוכל לתת מענה חלקי בלבד, אולי כדאי להתייעץ עם משיהו חיצוני, ולחכות בסבלנות, אחרי הכרות קצת יותר ממושכת אולי הוא יוכל למקד את הקושי.
אם את כן מתחברת למה שהצעתי, ויש לך מושג משל עצמך למה ביתך אולי מרגישה כך, אז אפשר להתחיל לדבר על זה ולשנות את זה, ולפנות לטיפול אם נתקעים בתהליך.
לגבי המקרה הנקודתי, אני הייתי אומרת לה שנראה לי שהיא מבינה בעצמה שמה שעשתה זה לא בסדר, אחרת היא לא הייתה מתביישת. וחשוב לי להבין מה קרה לה, ולמה היא בוחרת לעשות דברים כאלה בזמן האחרון. יכול להיות שבשלב הזה היא עוד לא הייתה עונה משהו כנה, אלא משהו מצטדק, כי היא הייתה מרגישה עדיין מותקפת, וזה בסדר. אחר כך הייתי שואלת אותה משהו מציק לה ואם זו דרך לקבל עזרה, ואם אין לה שתובה על כך, הייתי נותנת לה לחשוב על זה.
בהתאם להתפתחות השיחה הייתי חושבת מה לעשות הלאה.
הייתי אומרת לה שאת ההתנהגות הזו אי אפשר לאפשר, מצד אחד, אך מצד שני חשוב לך לדעת מה מציק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קבלתי עדיין תשובה, תודה
שלי24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
