גבולות לילדה בת 4 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גבולות לילדה בת 4 וחצי
    רויטל
    23/09/2007

שלום שרון, אני שמחה שיש עם מי להתייעץ....
    אני אםל2 בנות אחת בת ארבע וחצי והקטנה בת שנה ו9 חודשים .
    ילדתי הגדולה ילדה חכמה , פיקחית, שנונה ,יש לה תשובות לכל דבר ,עקשנית, בגן מאוד אוהבים אותה אך אני מרגישה שאיך שהוא נכשלתי בחינוך איתה.
    היא לא כ"כ מקשיבה לי וגם אם כן זה אחרי שכנועים רבים .. היום קרה מקרה שאני לא מצליחה להירדם בגללו.
    הגדולה שלי "חנקה" את הקטנה (חיבקה בכוח רב) מה שבעצם אסרתי עליה.. אני כתגובה היסטרית סטרתי לה על היד ........זה היה בגן שעשועים .. התגובה שלה היתה שהיא הרביצה לי חזרה לא ידעתי מה לעשות הרמתי אותה וכעונש אמרתי לה שהולכים הביתה , היא המשיכה להשתולל ולהרביץ.. הייתי חסרת אונים ולא ידעתי מה לעשות???
    ראשית יש לי יסורי מצפון שנהגתי כלפיה באלימות שניץת אני בהלם מזה שהיא כביכול "מרביצה"לאמא שלה - איך עליי להתנהג איתה ? האם לתת עונשים כמו "לא הולכים לגן שעשועים???" אנא זקוקה לעיצה ...מה להגיב על כך??? או שלא להגיב?
    תודה ולילה טוב.. רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילדה בת 4 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות כלפי הורה

שרון באומל
    26/09/2007

שלום רויטל
    אולי הגיע הזמן לנסות להציב גבולות. לגבולות יש תפקיד חשוב של שמירה עליה (למשל - מפני התוקפנות שלה..) וארגון הכאוס הפנימי. בשעת רוגע, כדאי להסביר לה שלא מרביצים בבית, כי אתם לא מכאיבים אחד שלני. לאחר מכן ניתן להטיל איזשהי סנקציה. למשל: הליכה חזרה מגן שעשועים נשמעת לי סנקציה טובה מאוד. לקחת בחשבון שהיא תבדוק אותך על כך ותנסה לראות אם את מסוגלת לעמוד בגבול. כמו-כן, לתת לה אופציה להתנהגות אחרת: כשהיא מרגישה שהיא רוצה להרביץ לאחותה בגן שעשועים היא יכולה לקפוץ 20 פעם על כל רגל/לשק קלאס/לבקש ממך שתשחקו תופסת וכו'. בפעמים הראשונות אפשר ממש להדריך אותה לגבי זה.
    מה שקרה לכן בגן שעשועים מאוד מובן ואני חשובת שאת בהחלט יכולה לסלוח לעצמך ולה.
    חג שמח
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו