מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבולות לילדה בת 4 וחצירויטל23/09/2007
שלום שרון, אני שמחה שיש עם מי להתייעץ....
אני אםל2 בנות אחת בת ארבע וחצי והקטנה בת שנה ו9 חודשים .
ילדתי הגדולה ילדה חכמה , פיקחית, שנונה ,יש לה תשובות לכל דבר ,עקשנית, בגן מאוד אוהבים אותה אך אני מרגישה שאיך שהוא נכשלתי בחינוך איתה.
היא לא כ"כ מקשיבה לי וגם אם כן זה אחרי שכנועים רבים .. היום קרה מקרה שאני לא מצליחה להירדם בגללו.
הגדולה שלי "חנקה" את הקטנה (חיבקה בכוח רב) מה שבעצם אסרתי עליה.. אני כתגובה היסטרית סטרתי לה על היד ........זה היה בגן שעשועים .. התגובה שלה היתה שהיא הרביצה לי חזרה לא ידעתי מה לעשות הרמתי אותה וכעונש אמרתי לה שהולכים הביתה , היא המשיכה להשתולל ולהרביץ.. הייתי חסרת אונים ולא ידעתי מה לעשות???
ראשית יש לי יסורי מצפון שנהגתי כלפיה באלימות שניץת אני בהלם מזה שהיא כביכול "מרביצה"לאמא שלה - איך עליי להתנהג איתה ? האם לתת עונשים כמו "לא הולכים לגן שעשועים???" אנא זקוקה לעיצה ...מה להגיב על כך??? או שלא להגיב?
תודה ולילה טוב.. רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי הורה
שרון באומל26/09/2007שלום רויטל
אולי הגיע הזמן לנסות להציב גבולות. לגבולות יש תפקיד חשוב של שמירה עליה (למשל - מפני התוקפנות שלה..) וארגון הכאוס הפנימי. בשעת רוגע, כדאי להסביר לה שלא מרביצים בבית, כי אתם לא מכאיבים אחד שלני. לאחר מכן ניתן להטיל איזשהי סנקציה. למשל: הליכה חזרה מגן שעשועים נשמעת לי סנקציה טובה מאוד. לקחת בחשבון שהיא תבדוק אותך על כך ותנסה לראות אם את מסוגלת לעמוד בגבול. כמו-כן, לתת לה אופציה להתנהגות אחרת: כשהיא מרגישה שהיא רוצה להרביץ לאחותה בגן שעשועים היא יכולה לקפוץ 20 פעם על כל רגל/לשק קלאס/לבקש ממך שתשחקו תופסת וכו'. בפעמים הראשונות אפשר ממש להדריך אותה לגבי זה.
מה שקרה לכן בגן שעשועים מאוד מובן ואני חשובת שאת בהחלט יכולה לסלוח לעצמך ולה.
חג שמח
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)